اساس گزارش منتشر شده از سوی یکی از رسانههای روسی، این کشور در تلاش است تا با طراحی نسخه ویژهای از سیستمعامل لینوکس، خود را از سیستمعامل Windows رها کند.
این اقدام به منظور کاهش وابستگی روسیه به نرمافزارهای خارجی و قراردادهای استفاده از این نرمافزارها صورت میگیرد. گزینه "کد باز" این سیستمعامل که در تمام شاخههای Linux/GNU به همین صورت است، میتواند درجه روسیه را برای ساخت نرمافزار بر اساس نیاز کاربران ارتقا دهد و کنترل این کشور را در نحوه بهکار گیری و دسترسی به نرمافزارهای رایگان بیشتر کند.
این نخستین باری نیست که روسیه اقدام به عرضه گسترده نرمافزارهای متنباز میکند. به نوشته روزنامه Russia Today، این برنامه پایلوت هماکنون به دیگر نسخههای لینوکس، در سه منطقه روسیه، در مدارس این کشور جایگزین سیستمعامل مایکروسافت شده است. به گفته مقامات روسی، امید میرود که کلیه مدارس این کشور در سال 2009 این نرمافزار را جایگزین سیستمعامل مایکروسافت کنند.
پیشبینی میشود که این انتقال در کشور روسیه باعث افزایش حمایت جهانی از سیستمعامل لینوکس شود. اما آیا این جریان سازگاری افزایشیافته آمریکا با سیستمعامل متنباز را رد میکند؟ باید توجه داشت که بحران اقتصادی جهانی آتش این جریان را افروختهتر میکند. هماکنون طرح ابتکاری Free the Penguin تلاش میکند تا سازگاری موسسات دانشگاهی آمریکا را با سیستمعامل لینوکس بیشتر کند. بین سپتامبر تا دسامبر 2008 این طرح در 3 هزار مدرسه آمریکایی به اجرا درآمد. در حال حاضر بیش از 20 هزار کامپیوتر جدید در 29 ایالت آمریکا به همراه سیستم لینوکس عرضه شدهاند.
همکاران سیستم