سه شرکت بزرگ و مطرح در زمینه تولید تجهیزات الکترونیکی مصرفی با همکاری یکدیگر شبکه بازیافت وسایل الکترونیکی در کشور آمریکا را راهاندازی کردند و بر اساس آن، به مصرفکنندگان امکان میدهند تا ابزارهای الکترونیکی فرسوده و بیاستفاده خود را برای بازیافت، بدون هرگونه هزینهای به این شبکه تحویل دهند.
شرکتهای شارپ، توشیبا و پاناسونیک هفته گذشته شرکت مشترکی را با نام Electronic Manufacturers Recycling Management(MRM) با 208 شعبه در کشور آمریکا راهاندازی کردند. در بیشتر ایالتها دستکم دو شعبه از این شبکه موجود است و در برخی مناطق نظیر داکوتای شمالی(North Dakota)، ویومینگ(Wyoming) و ویرجینیا(Virginia) تنها یک شعبه از این شرکت دایر شده است.
"دیوید تامسون"(David Thompson) مدیر شرکت MRM طی یک گفتوگو اعلام کرد: «ما در نظر داریم این شبکه جمعآوری تجهیزات الکترونیکی فرسوده را در طول زمان گسترش دهیم و بر این اساس، تعداد شعبات خود را از 280 به 400، 600 و در نهایت به 800 شعبه افزایش خواهیم داد. این مسئله بزرگترین هدف کنونی ما است».
برنامه گسترش تعداد شعبههای این شبکه به 400 شعبه تا پایان سال 2009 صورت خواهد گرفت و به گفته تامسون، این شرکت تا پایان سال 2011 میلادی تعداد 800 شعبه در سراسر آمریکا دایر خواهد کرد.
مردم در این جریان میتوانند تلویزیون، دستگاههای ویدیویی، کامپیوترها، لپتاپها، دستگاههای قابلحمل پخش موسیقی، تلفنهای همراه و دیگر تجهیزات الکترونیکی که از این سه شرکت خریداری کردهاند را بدون پرداخت هرگونه هزینه ارایه دهند. این در حالی است که بیشتر شعبات این شبکه محصولات الکترونیکی فرسوده ساخت دیگر شرکتها را نیز دریافت میکنند که البته کاربران برای تحویل دادن این تجهیزات باید هزینه اندکی پرداخت کنند. این مسئله بر اساس قوانین مختلف مربوط به بازیافت مواد که در هر یک از ایالتهای آمریکا وضع شده، تعیین میشود.
تامسون در ادامه خاطرنشان کرد: «ما شرکت MRM را به عنوان یک پلتفورم مشترک بین چند شرکت راهاندازی کردیم که هزینههای مبتنی بر آن بین شرکتها تقسیم میشود».