پیشرفت در نرم‌افزارنویسی کشور مستلزم بها دادن به بخش خصوصی است. - فن آوری اطلاعات - اخبار

پیشرفت در نرم‌افزارنویسی کشور مستلزم بها دادن به بخش خصوصی است.

دسته : فن آوری اطلاعات در تاريخ ۱۳۸۷/۸/۲۱ ۷:۳۸:۳۰ (829 بار خوانده شده)
پیشرفت در امر نرم‌افزارنویسی مستلزم بها دادن به بخش خصوصی است و این بخش باید با مدیریت صحیح حول قوانین وضع شده استانداردها را درباره‌ی حق کپی‌رایت حفظ کند که این کار مستلزم مدیران متخصص در رده کنترل امور و آشنا به تمام جوانب کار در بدنه‌ی بخش خصوصی است.



امید نطنزی ـ کارشناس ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ـ در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: در سال‌های گذشته نرم‌افزارنویسی روند رو به رشدی داشت اما در حال حاضر کار در این حوزه با رکود مواجه شده است.

او با بیان این که رعایت نکردن حق کپی‌رایت از مشکلات نرم‌افزارنویسی در کشور محسوب می‌شود، ادامه داد: حقوق مربوط به کپی‌رایت در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است اما یا اجرا نشده و یا پایبندی به تمام آن‌ها وجود ندارد و این در شرایطی است که باید در مورد همه نرم‌افزارهای داخلی حقوق چاپ اثر رعایت شود.

وی رعایت نکردن حق کپی‌رایت را از عوامل اصلی رکود نرم‌افزارنویسی عنوان و اظهار کرد: استفاده‌کنندگان از نرم‌افزارهای مختلف می‌توانند تعهد به رعایت حق کپی‌رایت را با بهره‌مندی صحیح و قانونی از نرم‌افزارهای وارداتی تمرین و اثبات کنند تا تولیدکنندگان داخلی با پشتوانه‌ی روانی لازم با قدرت وارد عرصه شوند و بدانند به موفقیت آن‌ها در این عرصه امید است.

به گفته او مهم‌ترین نرم‌افزارهای نوشته شده در خارج از کشور توسط ارگان‌هایی که خود باید مروج فرهنگ رعایت حقوق تولید کننده و حق کپی‌رایت باشند قفل‌شکنی و استفاده می‌شود و این امر باعث گستردگی استفاده از نرم‌افزارهای غیر اصل می‌شود.

نطنزی معتقد است که دولت می‌تواند با برنامه‌ریزی‌ مانع از زیرپا گذاشتن حقوق تولیدکنندگان شود که در این‌باره بحث نظارتی مطرح است که رعایت نکردن قوانین مصوب مجلس باید از طریق مسوولان اجرایی پیگیری شود تا به اعمال نظارت‌های دقیق و صحیح استفاده از نسخه اصلی نرم‌افزارها عرف شود.

او با تاکید بر این که بهره‌مندی از حق مالکیت دیگران و قفل‌شکنی برای استفاده از نرم‌افزار از لحاظ شرعی قابل قبول نیست، تصریح کرد: از آنجا که در ایران نیاز به نرم‌افزارهایی مطابق با خواست‌های داخلی به طور قطع احساس می‌شود، با رعایت حق کپی‌رایت و بهره‌مندی از نیروهای مستعد ایرانی می‌توان بازار داخلی که متعلق به وارد کننده‌ها است را در اختیار تولیدکنندگان گذاشت.

این کارشناس تاکید کرد: با وجود قوانین حق کپی‌رایت و نظارت دولت بر حسن اجرای آن، بخش خصوصی در بستری ایمن سرمایه‌گذاری می‌کند و در مسیری گام برمی‌دارد که با رشد و بالندگی سریع همراه خواهد بود.

وی همچنین اظهار کرد: توانمندی نیروی ایرانی در حوزه ICT در تمام خاورمیانه بی‌نظیر است و ضعف دسترسی به تجهیزات از موانعی است که بالندگی این استعدادها را موجب می‌شود که اگر اینگونه نبود فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها با پشتوانه‌ی تئوریک بالا جذب بازار کار کشورهای دیگر نمی‌شوند و در آنجا با بهره‌مندی از امکانات سخت‌افزاری سطح بالا به موفقیت‌های چشم‌گیر دست نمی‌یافتند.