IPV6 پروتکلی است که به منظور رفع مشکلات موجود در پروتکل IPV4 در جهان مطرح شد و از آنجا که ورژن قبلی دارای ضعفهایی نظیر محدودیت در تعداد آدرسها، امنیت شبکه و کیفیت برقراری ارتباط بود، IPV6 توانسته است بیشتر ضعفهای نسخه قبلی را پوشش داده و به عنوان پروتکلی با قابلیتهای بالاتر و امکان توسعهپذیری معرفی شود.
حمید علیپور - معاون گسترش فناوری اطلاعات شرکت فناوری اطلاعات - در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب گفت: استفاده از این پروتکل در کشور میتواند بسیاری از مشکلات موجود را کاهش و توسعه کشور را همگام با توسعه کشورهای پیشرفته قرار دهد. وی IPV6 را نیز دارای مشکلاتی دانست و تصریح کرد: مشکلاتی برای بهکارگیری IPV6 نظیر نبود پشتیبانی کامل برخی تجهیزات از این پروتکل، نبود دانش کافی به صورت عمومی و در سطح گسترده، نظیر آنچه در زمینه IPV4 موجود است وجود دارد. همچنین میتوان به نبود امکان مهاجرت یک باره پروتکل شبکه در کشور به IPV6 اشاره کرد.
به گفته او در این راستا شرکت فناوری اطلاعات بهعنوان متولی اصلی فناوری اطلاعات در کشور مدتهاست با تشکیل گروههای کاری و مطالعاتی گسترده در این زمینه و با انجام تستهای آزمایشگاهی به نتایج مطلوبی رسیده است. او گفت: از آنجا که در تمام جهان مهاجرت به سمت IPV6 به یک باره انجام نمیشود کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نبوده و به ناچار لازم است که مهاجرت به IPV6 به صورت بخشی انجام شود.
علیپور افزود: در این فرآیند همزیستی دو پروتکل IPV4 و IPV6 به وجود خواهد آمد. بر این اساس شرکت فناوری اطلاعات به منظور انجام پروژهای درباره پروتکل IPV6 در کشور، پیشنهاد پیادهسازی IPV6 برروی شبکه علمی کشور که در آن کلیه دانشگاههای کشور بر روی یک شبکه مستقل IP/MPLS به یکدیگر متصل میشوند را داده و هم اکنون در حال تهیه و ارایه Plan آدرسدهی بر اساس IPV6 در این شبکه است که در آینده نزدیک شبکه مذکور به عنوان نخستین شبکه گسترده مبتنی بر IPV6 در کشور راهاندازی خواهد شد.