موسسه گارتنر از شرکتهای بزرگ فناوری خواسته است تا 7 فناوری نوآورانه بزرگی را که اگر به واقعیت تبدیل شوند میتوانند زندگی را آینده را تغییر دهند معرفی کنند که از جمله این نوآوریها میتوان به دنیایی کاملا بیسیم و رایانه شخصی که توانایی تشخیص افراد را دارد اشاره کرد. به گزارش مهر، گارتنر که یکی از بزرگترین آژانسهای تحقیقاتی و اطلاعاتی درباره فناوریهای برتر است از مسئولان ارشد شرکتهای فناوری دنیا خواسته است که 7 نوآوری بزرگی را که اگر به واقعیت به تیدیل شوند زندگی را تغییر میدهند، معرفی کنند.
نوآوری بزرگ متحول کننده زندگی بشر
موسسه گارتنر از شرکتهای بزرگ فناوری خواسته است تا 7 فناوری نوآورانه بزرگی را که اگر به واقعیت تبدیل شوند میتوانند زندگی را آینده را تغییر دهند معرفی کنند که از جمله این نوآوریها میتوان به دنیایی کاملا بیسیم و رایانه شخصی که توانایی تشخیص افراد را دارد اشاره کرد. به گزارش مهر، گارتنر که یکی از بزرگترین آژانسهای تحقیقاتی و اطلاعاتی درباره فناوریهای برتر است از مسئولان ارشد شرکتهای فناوری دنیا خواسته است که 7 نوآوری بزرگی را که اگر به واقعیت به تیدیل شوند زندگی را تغییر میدهند، معرفی کنند.
به نوشته مجله آمریکایی «دنیای کامپیوتر» تمام این نوآوریها باید بتوانند در مدت 5 تا 20 سال آینده دنیا و زندگی بشری را دستخوش تحول کنند. موسسه گارتنر برای این 7 نوآوری، عنوان «تغییرات بزرگ IT» را برگزیده است. در این خصوص «کن مک گی» معاون رئیس این موسسه تحقیقاتی توضیح داد: این 7 نوآوری را همچنین میتوان با عنوان فرصتهای بزرگ برای فناوری اطلاعات نامگذاری کرد. اینها تغییراتی هستند که به شدت دنیای تجارت را تحت تاثیر قرار میدهند، اما همچنین میتوانند تغییرات بنیادی را در زندگی روزمره تمام انسانها ایجاد کنند. این فرصتها دامنه وسیعی از مراکز عمومی، مراکز تحقیقاتی خصوصی و دولتی تمام دنیا را پوشش میدهند.
برق بیسیم
اولین چالش بزرگ، مربوط به حذف سیم و جایگزینی ابزارهای قابل حمل با رایانهها و سایر ابزارهای شخصی متصل به کابل است. در حقیقت، با استفاده از این فناوری بیسیم، همانند روشی که اتصال به اینترنت با شبکه بیسیم میسر است، امکان گسترش و انتقال انرژی الکتریکی از طریق سیستمهای بیسیم فراهم میشود.
در این خصوص گارتنر توضیح داد: «این فناوری است که مردم آرزویش را دارند. با کمک این نوآوری میتوان باتریهای دستگاههای قابل حمل را بدون نیاز به یک منبع انرژی ثابت و متصل به سیم شارژ کرد. اولین نتایج این فناوری با کمک پیلهای فتوولتائیک و انرژی خورشیدی به دست آمده است، اما در حال حاضر هنوز دستگاههای جدیدی که با پانلهای خورشیدی قابل حمل عمل کنند، ارائه نشده است.
در جولای گذشته، موسسه تکنولوژی ماساچوست (ام آی تی) اولین سیستم انتقال غیر رادیواکتیو انرژی الکتریکی به طریق بیسیم را آزمایش کرد. باوجود این هنوز سالهای زیادی تا عرضه تجاری «برق بیسیم» باقی مانده است.
پردازش موازی
دومین تغییر بزرگی که گارتنر به تشریح آن پرداخته است، استفاده موازی از توانایی پردازش پردازشگرها است. به این نوآوری، پردازشگرهای «چند هستهای» گفته میشود. در حال حاضر احتمال زیادی در این عرصه وجود دارد اما هنوز راه زیادی تا عملی شدن آن باقی است. در این عرصه به خصوص مسئله استفاده از اطلاعات در کوتاهترین زمان ممکن به وسیله این پردازشگرهای چندگانه به صورت شبیهسازی شده حل شده است. باوجود این هنوز مسئله طراحی سختافزاری که کاملا امکان «پردازش موازی» را اجرا کند، در دست تحقیق است.
فعل و انفعال با رایانهها
مهمترین مسئلهای که در حال حاضر ذهن جمعیت تکنولوژیکی دنیا را به خود مشغول کرده، فعل و انفعال با ابزارهای مورد استفاده است. ایده برقراری ارتباط با رایانهها بدون نیاز به هیچ تداخل مکانیکی، مثل صفحه کلید و ... چیزی است که دیگر به واقعیت تبدیل شدهاند اما هدف آینده این ایده تنها به فعل و انفال با صفحات حساس به لمس محدود نمیشود بلکه این رایانه به دلیل برخورداری از یک نوع «دیکشنری علائم اشارهای»، قابلیت شناسایی و تشخیص اشارات ساده را دارد. این دیکشنری در کمترین زمان ممکن به وسیله دستگاه رایانه پردازش میشوند. به علاوه این دستگاه توانایی تشخیص و پردازش مستقیم زبان طبیعی را هم دارد.
رایانه مترجم
از سومین تغییر بزرگ، تغییر چهارم که امکان استفاده از یک دستگاه ترجمه خودکار و طبیعی به زبانهای مختلف نوشتاری و کلامی را فراهم میکند، مشتق میشود. یکی از مشکلات اصلی در این عرصه مسئله تشخیص دادن زبان طبیعی و ترجمه آن به یک زبان دیگر با حفظ ماهیت زبان اصلی از طرف رایانه است. برای مثال با کمک این فناوری میتوان به طور تلفنی به زبان خود صحبت کرد و به این ترتیب کسی که این زبان را نمیشناسد با استفاده از این رایانه، زبان مبدا را در کوتاهترین زمان ممکن متوجه میشود.
نگهداری اطلاعات به مدت 100 سال
پنجمین نوآوری که گارتنر به بررسی آن پرداخته است، فناوری ذخیره اطلاعات و دادهها در انبارهای الکترونیکی تمام دنیا در حجم بسیار وسیع و به مدت بسیار طولانی است. در حقیقت این فناوری، ذخیره اطلاعات را به مدت 100 سال تضمین خواهد کرد. درحال حاضر ذخیره اطلاعات تنها به مدت 20 سال وجود دارد.
افزایش توانایی برنامهنویسی
ششمین چالش بزرگی که گارتنر معرفی کرده است، افزایش تشریحی توانایی بهرهوری از برنامهنویسی است. این نوآوری تنها با همکاری جهانی و آزاد تمام برنامهنویسان امکانپذیر است به شیوهای که برنامهنویسان بتوانند تمام آگاهیها و اطلاعات لازم را برای بهبود کیفیت نرمافزار و یا برنامههای کاربردی تکنولوژیکی به صورت آزاد در اختیار یکدیگر قرار دهند.
اندازهگیری بازگشت اقتصادی سرمایهگذاری در بخش فناوری
هفتمین و آخرین چالش بزرگ از دیدگاه گارتنر، روشی برای حصول اطمینان از نتایج دقیق مالی سرمایهگذاریهای تکنولوژیکی است. در حال حاضر تنها میتوان بازگشت اقتصادی برنامههای کوتاه و یا میان مدت را اندازهگیری کرد. به اعتقاد این آژانس تحقیقات IT، این تغییر بزرگ میتواند اندازهگیری دقیقی از هزینههای مالی و بازگشت اقتصادی سرمایهگذاریهای تکنولوژیکی را ارائه کند.