تحقیقات جدید اینتل درخصوص میزان نیاز دیتاسنترها به خنک‌سازی - اخبار - اخبار

تحقیقات جدید اینتل درخصوص میزان نیاز دیتاسنترها به خنک‌سازی

دسته : اخبار در تاريخ ۱۳۸۷/۷/۲ ۵:۵۹:۳۱ (936 بار خوانده شده)
ایتنا - یک آزمون پایلوت درخصوص خنک‌سازی دیتاسنترها نشان می‌دهد که امکان دارد در معماری این مراکز، مشخصه‌های ملزومات فنی بیش از حد لزوم محاسبه شده باشند.


در این تحقیق، اینتل یک دیتاسنتر آزمایشی مجهز به 900 سرور تیغه‌ای را به دو بخش تقسیم نمود.
یکی از این بخش‌ها با استفاده از روش‌های سنتی و با بکارگیری دستگاه‌های تهویه مطبوع مجهز به فیلتر گرد و خاک، و دیگری با استفاده از یک air economiser مورد بررسی قرار گرفتند. air economiser دستگاهی است که بدون اقدام به تنظیم دما و رطوبت، بسادگی فقط هوای گرم اطراف سرورها را تخلیه نموده و آنرا با هوای معمولی محیط خارج جایگزین می‌نماید.

نتیجه این آزمون شگفت‌آور بود: نرخ بروز ایراد در دستگاه‌های سروری که در بخش خنک نشده و فیلتر نشده مستقر بودند 4.46 درصد بود که در مقایسه با نرخ 3.83 درصدی بخش مقابل و با در نظر گرفتن اینکه هوای محیط بیرون 90 درجه فارنهایت (32 درجه سلسیوس) گزارش شده بود، تفاوت چندانی را نشان نمی‌داد.

هوای بخش دوم از طریق یک فیلتر ساده خانگی از ورود گرد و خاک جلوگیری می‌نموده که پس از گذشت یک دوره ده ماهه از شروع تحقیق، کلیه سرورها با لایه ضخیمی از گرد و خاک پوشانده شده بودند. اما مطلب جالب این بود که ظاهراً این موضوع تأثیر قابل توجهی بر کارائی سیستم‌ها برجای نگذاشته بود.

اینتل پیش‌بینی می‌کند که چنانچه این نتایج به یک دیتاسنتر 10 مگاوات تعمیم داده شوند، صرفه‌جوئی انجام شده در مصرف برق به 67 درصد بالغ خواهد شد که به این ترتیب مبلغ ذخیره شده به 2.87 میلیون دلار در سال می‌رسد.

Don Atwood مدیر منطقه‌ای دیتاسنتر اینتل می‌گوید: «یک دیتاسنتر مجهز به air economiser می‌تواند اساساً با صرفه‌جوئی در مصرف آب و برق، اثرات منفی زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی را به حداقل برساند.»

«دیتاسنترهایی که در آب و هوای خشک و با روش سنتی فعالیت می‌کنند معمولاً مجهز به خنک‌کننده‌های تبخیری (evaporator) هستند که از برج‌های خنک‌کننده آبی بعنوان مرحله «پیش سرمایش» استفاده می‌نمایند. در این آزمایش مشخص شد که با بکارگیری air economiser دیگر نیازی به استفاده از این تجهیزات نمی‌باشد و بدین ترتیب میزان صرفه‌جوئی صورت گرفته در مصرف آب در یک دیتاسنتر 10 مگاواتی به 76 میلیون گالن (288 میلیون لیتر) خواهد رسید.»

اینتل اینک در تدارک ساخت یک دیتاسنتر پایلوت یک مگاواتی می‌باشد و در نظر دارد با استفاده از آن, نتایج این آزمون را در مدت زمان طولانی‌تر و با دقت بیشتری مورد بررسی‌های دقیق قرار دهد.