مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران عمر مفید یک سیمکارت تلفن همراه را پنج سال دانست و گفت: افزایش تماس و تعداد مکالمات عمر سیمکارت را کاهش میدهد.
داوود زارعیان در گفت وگو با موبنا با بیان این که عمر مفید سیمکارت ارتباط مستقیمی با مصرف آن دارد، اظهار داشت: سیمکارت نوعی کالای مصرفی است و مانند سایر کالاها، تاریخ مصرف آن به اتمام میرسد.وی ادامه داد: عواملی چون تعداد دفعات خاموش و روشن شدن گوشی، تعداد پیامک ارسالی و دریافتی از جمله عوامل کاهش عمر سیم است. زارعیان با بیان این که چنانچه سیمکارت تلفن همراه در معرض نور خورشید یا آب قرار گیرد، احتمال سوختن آن بیشتر میشود، یادآور شد: البته عمر مفید سیمکارت به کیفیت سیمکارت خام تولید شده نیز مربوط میشود.وی افزود: سیمکارت خام مورد مصرف شرکت مخابرات ایران طی مناقصه از شرکتهای داخلی تهیه و تنها بخشی از تجهیزات این شرکتها از کشورهای خارجی وارد میشود.گزارشها حاکی از آن است که سوختن بی مورد سیمکارت تلفن همراه بیش از پیش افزایش یافته و این مساله به یکی از مباحث خبری رسانهها تبدیل شده است. شرکت ارتباطات سیار با تجهیز دفتر خدمات ارتباطی به دستگاههای تست سیم، چنانچه سیمکارتی در اثر نقص فنی و گذشت مدت زمان مصرف سوخته و از رده خارج شده باشد، به صورت رایگان تعویض میکند و سیمکارت فعال تحویل مشترکین میدهد.
اما چنانچه سیمکارت مشترکان بر اثر حوادث یا بی دقتی کاربر از کار بیافتد دفاتر با اخذ هزینه و گذشت بازه زمانی حداقل 24 ساعت نسبت به تعویض و فعالسازی سیمکارت مشترکین اقدام میکنند.