پایانی برای سیم‌های انتقال دهنده جریان الکتریسیته - اخبار - اخبار

پایانی برای سیم‌های انتقال دهنده جریان الکتریسیته

دسته : اخبار در تاريخ ۱۳۸۷/۶/۲ ۷:۵۲:۵۹ (696 بار خوانده شده)
با کابل‌های درهم پیچیده و اتصالات دیواری مخصوص انتقال جریان برق خداحافظی کنید تا از این پس‌، کلیه دستگاه‌های الکترونیکی شما نیروی مورد نیاز خود را به‌صورت بی‌سیم دریافت کنند.

تصویری از دنیای بدون سیم همواره به عنوان یک رویا محسوب می‌شده است و با اقدام جدید اینتل، دانشمندان یک قدم به این رویا نزدیک‌تر شده‌اند.

شرکت اینتل ادعا می‌کند که به دنبال تلاش‌های فراوان محققان، کارایی فناوری جدید خود را که به دنبال آن امکان انتقال نیروی برق مورد نیاز دستگاه‌های الکترونیکی به صورت بی‌سیم برای همه کاربران فراهم شود، افزایش داده است.



جاستین راتنر" (Justin Rattner) مدیر فناوری شرکت اینتل در این باره گفت: «آیا شگفت‌انگیز نبود اگر ما درگیر این نمی‌شدیم که انرژی لازم برای وسائل الکترونیکی را چگونه تأمین کنیم؟ اکنون با اقدام جدید این شرکت برای استفاده از جریان برق در دستگاه‌های الکترونیکی دیگر به هیچ سیم و باتری نیاز نخواهیم داشت.»

مدیر فناوری شرکت اینتل از سناریویی سخن می‌گوید که طبق آن باتری لپ‌تاپ‌ها می‌توانند از طریق رزوناتور‌هایی که در میز اداره، میز کارخانه‌ها، قاب عکس و حتی پشت دیوارها نصب شده‌اند، انرژی مورد نیاز خود را به صورت بی‌سیم تامین کنند.
فناوری جدید اینتل بر اساس نظریه "استقراء مغناطیسی" راه‌اندازی شده است. عملکرد این فناوری شبیه به خرد شدن شیشه بر اثر صدای خوب یک خواننده متبحر است. در این شرایط، شیشه انرژی تولید شده در صدا را با فرکانس‌های طبیعی دریافت می‌کند.

در سوکت‌های دیواری انرژی به یک میدان مغناطیسی با رزوناتورهای فرستنده انتقال می‌یابد که به طور اساسی، این جریان با آنتن‌های مخصوص عمل می‌شود. پس از این جریان، رزوناتورهای گیرنده، انرژی را از میدان مغناطیسی دریافت می‌کنند و دیگر ابزارهای موجود در فضا قابلیت جذب این انرژی را نخواهند داشت.

این انقلاب بزرگ توسط یکی از دانشمندان علم فیزیک در دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT) به نام "مارین سولجاسیس" (Marin Soljacic) ایجاد شد.

یکی از محققان در همایش توسعه‌دهندگان فناوری‌های اینتل در ایالت سانفرانسیسکو آمریکا نشان داد که چگونه یک لامپ 60 وات می‌تواند بدون استفاده از سیم، از منبعی که با آن یک متر فاصله دارد انرژی مورد نیاز خود را تامین کند و روشن شود.
محققان دانشگاه MIT در مطالعات پیشین موفق شده بودند یک لامپ را از فاصله 7 متری روشن کنند و میزان مصرف انرژی در آن را 40 تا 45 درصد کاهش