علی شمیرانی - روزنامه جام جم - هفته گذشته روزهای پرخبری را برای بازیهای رایانهای در کشور به ارمغان آورد. حوزه بازیهای رایانهای که در سالهای اخیر با جدیت بیشتری از سوی مسئولان مربوطه مواجه است، همچنان خبرساز بود.
هفته گذشته یک بازی رایانهای تحت شبکه کشور کاملا ایرانی رونمایی شد. سربازان کوچک نام بازی جدید ایرانی است که برای سنین بالای 7 سال ساخته شده است.
موضوع این بازی که در ماههای آینده رسما روانه بازار خواهد شد، مسابقه پرتاب گلولههای رنگی یا همان (پینتبال) است.
همچنین در جشنوارهای که هفته گذشته برگزار شد، محصولاتی دیگر همچون مامور ویژه، راه افتخار، سرزمین من و بازی مقاومت رونمایی شدند.
خبر دیگر آن که مجموعه طنز شبهای برره هم دستمایه یک تولیدکننده برای طراحی یک بازی رایانهای با عنوان سرزمین گمشده قرار گرفت.
پیش از این رایزنیهای اولیه با مجریان سریال و همچنین بازیگران مجموعه شبهای برره و همچنین گروه اجتماعی شبکه سوم سیما برای اخذ امتیاز بازی توافقهای اولیه صورت گرفت، اما عرضه این بازی به دلیل بروز مشکلاتی به تاخیر افتاده بود که ظاهرا مسائل موجود برطرف شده و این بازی نیز بزودی به بازار عرضه خواهد شد.
اما در حالی که بنا به گفته مسوولان، بازیهای رده سنی 29 سالههای آمریکایی براحتی در اختیار فرزندان ماست، تلاشها برای مهار ورود و عرضه بیضابطه بازیهای رایانهای به کشور ادامه دارد.
به همین منظور، علاوه بر ارائه طرحهایی برای ساماندهی بازار خرید، فروش و ارائه خدمات بازیهای رایانهای که بویژه در ایام تعطیلات تابستان کودکان و نوجوانان زیادی را نیز جلب خود خواهد کرد، اخبار حکایت از تزریق بودجهای ویژه در این بخش دارد.
مسئولان مربوط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص نظاممند کردن بحث بازیهای رایانهای مبلغ یک میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار را پیشبینی کردهاند و امیدوارند به این ترتیب قدمهایی اساسی در راستای تولید بازیهای رایانهای همخوان با ارزشهای اسلامی و ملی برداشته شود.
اما هفته گذشته اخبار تهدیدها و ادعاهای جنگ با ایران به سوژه خوبی برای خرابکاران اینترنتی تبدیل شد!
یک موسسه امنیت انفورماتیکی در پی رزمایش موشکی ایران اعلام کرد یک کرم (نوعی کد مخرب رایانهای) با عنوان جنگ جهانی سوم را شناسایی کرده که با ارسال ایمیلی جعلی عنوان میکند که آمریکا به ایران حمله کرده و جنگ جهانی سوم آغاز شده است!
این کرم که جنگ جهانی سوم نامیده شده است، با ارسال ایمیلهای جعلی با عناوینی همچون «20 هزار سرباز امریکایی در ایران»، «ارتش آمریکا از مرزهای ایران گذشت» و «جنگ جهانی سوم آغاز شد» ارسال میشوند!
گسترش ورود نرمافزارهای خارجی به کشور بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی موضوعی است در جریان همایش پدافند غیرعامل مورد توجه قرار گرفت.
واقعیت آن است که بنابر شواهد مختلف، طراحان و نویسندگان نرمافزارها در پس بسیاری از محصولات خود، کدها و راههای مخفی باقی میگذارند که میتواند مورد استفاده و البته سواستفاده ایشان قرار گیرد.