از زماني كه گوگل تصميم گرفته يكي از سرويسهاي مبتني بر ايميلاش را حذف كند، كاري نميتوان كرد جز اينكه آماده تغيير و تحولات جديد بود.
(ايسنا)، حدود 20 ماه گذشته بود كه گوگل سرويس گوگلباز خود را براي رقابت با ساير شبكههاي اجتماعي راهاندازي كرد تا از چرخه رقابت شبكههاي اجتماعي جا نماند اما به اين قضيه واقف بود كه به سختي خواهد توانست در اين مسير و با اين سرويس به موفقيت برسد.
به همين منظور مسوولان اجرايي اين شركت در بدو ورود اين سرويس به سرويس جيميل كاربران اعلام كردند كه تنها قصد آنها از راهاندازي گوگلباز ايجاد رفاه براي كاربرانشان بوده است تا بهراحتي بتوانند به تبادل اطلاعات منظم و مبتني بر چندرسانهيي بپردازند و از اعمالي همچون صوت و تصوير براي فعاليتهاي اينترنتي و الكترونيكي خود بهره ببرند.
از اين موضوع به سادگي ميشد دريافت كه سرويس گوگلباز بههيچ عنوان رقيبي براي ديگر شبكههاي اجتماعي همچون فيسبوك و حتي توييتر نخواهد بود و اين زماني به قطعيت رسيد كه مدير اجرايي اين شركت اذعان كرد كه به هيچ دليلي قصد رقابت با ساير شبكههاي اجتماعي را نداريم.
الگوريتم بهكارگيري اين سرويس كه به قول عدهاي از صاحبنظران عرصه فناوري اطلاعات، تقليدي از ساير فعالان اين بخش بوده است، به نوعي براي شركت نوآور و بزرگي همچون گوگل لطمه و ضعف حساب ميشد تا جاييكه روند تصاعدي موفقيت در فعاليتهاي اين شركت عظيم را به مرز ثابتي رساند و مسوولان اين شركت از آنجا به فكر راهاندازي رويدادي جديد افتادند كه مطابق با روند نوآورانه اين شركت باشد.
طولي نكشيد كه گوگل پلاس بهعنوان پروژه مطرح گوگل در زمينه شبكههاي اجتماعي مطرح شد و اذهان عمومي را به سمت آن سوق داد و به نوعي پرده پوشي گوگل باز شد.
به نظر ميرسيد سرويس گوگلباز از زماني كه به نقض حريم خصوصي كاربران متهم شد، روز به روز از اصالتش كاسته و حاشيهنشينتر شد چراكه نمايش اطلاعات خصوصي افراد در صفحه اطلاعاتي كاربران كه براي ساير كاربران اين سرويس قابل دسترسي بود و همچنين خبرهايي مبني بر سوءاستفاده سرويس جيميل از اطلاعات حريم شخصيشان، انزجاري نهفته را در تعاملگران با اين سرويس قرار داد.
اين سرويس كپي تمام عياري از فرندفيد (FriendFeed) است به كاربران خود درباره نحوه ارتباط با ساير دوستان و كاربران هيچ اطلاعي نميدهد و برهمين مبنا كه ظاهرا افرادي با ارتباطات بيشتر براي تعامل برگزيده ميشوند، موجب ميشود عدهاي كه مدتهاست ارتباطشان را با فرد خاصي قطع كردهاند از پيامها، فكر و مشي فرد مذكور مطلع شوند و ناخواسته پيامهايي را كه در ارتباط با آنها نيست بخوانند.
مهمتر از همه اينكه اگر فردي به صورت غيرمستقيم و توسط كاربري واسط كه با شخص مذكور ارتباط دارد، براي يافتن نفر اول تلاش كند بهراحتي ميتواند به نوشتهها و اطلاعات او دست يابد و در اين ميان هيچ پيغام و يا هشداري موجود نيست.
خوشبختانه خود مسوولان گوگل از اين ضعفهاي امنيتي آگاه شدهاند و درصددند كه با نزديك شدن به سال جديد ميلادي تغيير و تحولاتي را در سرويسهاي خود به وجود آورند كه ظاهرا در اين راستا ديگر خبري از گوگلباز نخواهد بود.
با اين اقدام فضاي تقدير بسياري از كاربران جيميل از متصديان انجام اين كار باز ميشود چراكه اگر يكي از برنامههاي كاربردي همچون گوگلباز هم از محيط شلوغ جيميل حذف شود، خودش دستاوردي بزرگ محسوب ميشود.