آشنایی با ویندوز فون 7 - فن آوری اطلاعات - اخبار

آشنایی با ویندوز فون 7

دسته : فن آوری اطلاعات در تاريخ ۱۳۹۰/۵/۱۳ ۶:۰۸:۵۶ (1201 بار خوانده شده)
نشریه عصر شبکه - ویندوز فون 7 که به‌طور رسمی در فوریه سال 2010 در بارسلونا معرفی شد، آخرین تلاش مایکروسافت برای حفظ ارتباط با بازار موبایل در طول سال‌های اخیر و پس از افول تدریجی ویندوز موبایل 6,x به‌شمار می‌آید...


برای دیدن تصویر اصلی در صفحه جدید کلیک کنید.

ویندوز فون 7 که به‌طور رسمی در فوریه سال 2010 در بارسلونا معرفی شد، آخرین تلاش مایکروسافت برای حفظ ارتباط با بازار موبایل در طول سال‌های اخیر و پس از افول تدریجی ویندوز موبایل 6.x به‌شمار می‌آید. برخلاف باور عمومی، ویندوز موبایل آن‌قدرها که تصور می‌کنید سیستم عامل بدی نبود، بلکه بیشتر از فقدان پشتیبانی کافی مایکروسافت و توجه این شرکت به محصولاتش رنج می‌برد. در واقع تنها دلیلی که باعث شد سیستم عامل مذکور برای این مدت به حیات خود ادامه دهد، صرف هزینه و تلاش‌های تحقیق و توسعه توسط OEMهایی مانند HTC برای تهیه UIهای جایگزین به‌منظور رقابت با آی‌فون اپل و بعداً آندروید گوگل بود.


چیزی که بسیاری از مردم نمی‌دانند، این است که فرآیند توسعه ویندوز فون 7 از سال 2004 آغاز شده بود و در آن زمان تحت عنوان ویندوز موبایل 7 (با اسم رمز Photon) شناخته می‌شد. با این‌حال به‌خاطر فقدان انگیزه، دوراندیشی و بعضی از تصمیم‌های غیرمعقول مایکروسافت، توسعه این سیستم‌عامل در یک وضعیت بلاتکلیف گیر افتاده بود و این شرکت نهایتاً در پاییز سال 2008 تصمیم گرفت تمام کارهای انجام شده روی ویندوز موبایل 7 را کنسل کرده و همه‌چیز را به یک تیم جدید از ابتدا شروع کند که از برنامه‌نویسان پخش‌کننده رسانه Zune و ویندوز مدیاسنتر تشکیل شده بود.


تا جایی که می‌دانیم، هسته ویندوز فون 7 مبتنی بر کرنل ویندوز CE 6.x است که برای استفاده گوشی‌ها بهینه‌سازی شده و به چیزی مجهز است که تحت عنوان اینترفیس کاربری (UI)م Metro شناخته می‌شود. بعضی از سایت‌ها ادعا کردند ویندوز CE7 که حتی هنوز معرفی نشده، هسته اصلی سیستم عامل ویندوز فون 7 را تشکیل می‌دهد. با این‌حال اگر چه مایکروسافت هرگز در این زمینه اظهار نظر نکرد، ولی آخرین تاخیر اعلام شده در زمان‌بندی عرضه CE7 به نوعی ثابت می‌کند که ویندوز فون 7 هنوز مبتنی بر ششمین نسخه سیستم عامل CE است که با پردازنده‌های ARM سازگاری دارد.


یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ارتقاهای ویندوز فون 7 در مقایسه با نسخه قبلی ویندوز موبایل (که مبتنی بر CE 5 بود)، این واقعیت است که اکنون سیستم‌عامل می‌تواند به‌طور کامل از معماری پردازنده‌های ARM v7 بهره‌گیری کند. معرفی یک اینترفیس کاربری کاملاً شتاب‌دهی شده با GPU بر اساس نسخه جدیدDirect3D Mobile نیز گام مهم دیگری به‌سمت جلو محسوب می‌شود. اولین نکته‌ای که در هنگام استفاده از یک ابزار ویندوز فون 7 متوجه آن خواهید شد، سرعت و روانی عملکرد اینترفیس کاربری آن است، حتی نسبت به iOS‌ اپل که در حال حاضر به‌عنوان مقیاس صنعتی در نظر گرفته می‌شود.


برای دستیابی به این عملکرد، مایکروسافت تصمیم گرفت سطح مشخصی از مشخصات سخت‌افزاری را به‌صورت از پیش‌ تعریف شده تعیین کرده و OEMها را مجبور کند که برای ساخت ابزارهای ویندوز فون 7 خود از آن استفاده کنند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های مشخصات مذکور، استفاده از یک SoC واحد یعنی Qualcomm QSD8250 و پردازنده گرافیکی (GPU) آن یعنی Aderno 200 است. در حال حاضر این تنها SoC تایید شده برای ویندوز فون 7 به‌شمار می‌آید و به همین دلیل تمام ابزارهای موجود در بازار فعلی اساساً دارای مشخصات سخت‌افزاری یکسانی هستند.


این موضوع به معنای آن است که بر خلاف نسخه‌های قبلی ویندوز موبایل و اکنون آندروید، مایکروسافت فقط مجبور به توسعه و آزمایش سیستم عامل خود برای یک معماری واحد خواهد بود و در نتیجه ریسک پراکندگی سخت‌افزاری اولیه در اکوسیستم کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، تضمین خواهد شد که سیستم‌عامل به‌صورت کامل و بی‌نقصی بهینه‌سازی شده و با بالاترین سرعت ممکن روی هر ابزار اجرا می‌شود.به‌عبارت ساده‌تر، ویندوز فون 7 به یک ترکیب عالی از تنوع گسترده شکل ساخت‌های آندروید و ادغام کاملا کنترل شده سخت‌افزار و سیستم عامل اپل شباهت دارد. در حال حاضر تقریبا همه‌چیز در کنترل مایکروسافت است. از حداقل تفکیک‌پذیری صفحه نمایش گرفته تا مقدار حافظه دستگاه و سرعت اینترفیس، اگر یک OEM کاملا با دستورالعمل‌های مایکروسافت انطباق نداشته باشد نمی‌تواند چنین ابزار را عرضه کند. البته همین موضوع در مورد نرم‌افزار نیز صادق است.


اینترفیس کاربری سیستم عامل ویندوز فون 7 کاملا با پردازنده گرافیکیAdreno 200 شتاب‌دهی و در نرخ 60 فریم در ثانیه قبل شده است. به همین دلیل است که عملکرد سیستم‌عامل مذکور تا این حد سریع و روان به‌نظر می‌رسد. نکته بعدی این است که درایورهای قطعات سخت‌افزاری نیز باید تایید مهندسین مایکروسافت را پیش از استفاده توسط OEMها دریافت کرده باشند. تمام این معیارهای به‌منظور تضمین یک تجربه کاربری بی‌نقص برای کاربر نهایی روی تمام ابزارهای منطبق با ویندوز فون 7 در نظر گرفته شده‌اند. در آینده بیشتر به بررسی بخش‌های مختلف و جزییات عملکردی این سیستم عامل می‌پردازیم