موتور جستوجوی ملی دارای شاخصههای امنیت، بررسی، تعامل بالا با کاربران و پالایش است و باید تطابق کامل با کدهای فارسی داشته باشد.
علیاصغر انصاری - معاون سازمان فنآوری اطلاعات - در گفتوگو با خبرنگار فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه توانمندی راهاندازی موتور جستوجو در بسیاری از شرکتهای داخلی موجود است، اظهار کرد: ما باید بتوانیم جایگزینهای خوب و قدرتمندی برای نیازهای داخلی کشورمان داشته باشیم تا بتوانند برروی اسناد و documentهای فارسی کار جستوجو و پویش را انجام دهند.
وی ادامه داد: با راهاندازی چنین موتور جستوجویی که از آن به عنوان ملی یاد میشود، ارائه خدمات به کاربران به خوبی انجام خواهد شد، هرچند که باید دانست کار موتورهای جستوجو باید به صورت اپراتوری انجام شود و در این راستا فراخوانی را هفته آینده برای شناسایی شرکتهای توانمند در این راستا برگزار خواهیم کرد.
او درباره خصلتهای موتور جستوجوی ملی گفت: موتور جستوجویی که در دستور کار قرار گرفته است، دارای شاخصههای امنیت، بررسی، تعامل بالا با کاربران و پالایش است و باید تطابق کامل با کدهای فارسی داشته باشد.
معاون سازمان فنآوری اطلاعات درباره اختصاص نام "فجر" برای این موتور خاطر نشان کرد: هنوزهیچ اسمی برای آن در نظر گرفته نشده است، ضمن اینکه نباید فراموش کرد که میتواند هر نوع اسمی داشته باشد اما این به اشتباه در برخی رسانهها فجر برداشت شده است؛ منظور ما از فجر، فراهمکنندگان جویشگر رایانهیی بوده است تا سادهتر در ذهن جای بگیرد نه اینکه نام موتور جستوجوی ملی فجر است.
انصاری در پایان درباره سرمایهگذاریهای لازم برای راهاندازی چنین موتور جستوجویی ابراز کرد: سرمایهگذاری در ارتباط با مدلهای کسبوکاری است که اپراتورها برای طراحی چنین موتوری انجام میدهند و باید دانست این موتور جستوجو علاوه بر گستردگیاش و دامنه فراگیر آن در جستوجوها، عمده تمرکزش برروی سرویسهای داخلی است و تنها در صورت نیاز بر بستر درگاه بینالملل قرار خواهد گرفت.