همراه اول در پاسخ به مطلب مندرج در سرویس فقه و حقوق ایسنا، در تاریخ 28 تیرماه جاری با عنوان «چه کسی مسوول پیامکهای تبلیغاتی غیراخلاقی است» توضیحاتی ارائه کرد.
ایسنا)، در توضیح شرکت ارتباطات سیار آمده است:
1- تا زمانی که مشترک تقاضای عدم ارسال پیامهای تبلیغاتی را نکند، تبلیغات از مصادیق مزاحمت تلفنی تلقی نمیگردد. ارسال پیامک یکی از راههای موثر در تبلیغات و اطلاعرسانی بوده و بسیاری از شرکتها، نهادها و سازمانهای دولتی و... از ارسال پیامک جهت تبلیغات استفاده میکنند.
همراه اول به منظور رفاه مشترکین، این امکان را برای مشترکین فراهم آورده است که فقط با یک تماس تلفنی به صورت رایگان به شماره 09990 درخواست خود را مبنی بر عدم ارسال پیامک تبلیغاتی به همراه اول اعلام دارند.
2- شرکتهای طرف قرارداد شرکت ارتباطات سیار ایران موظف به کسب مجوز قبل از هرگونه تبلیغ از طریق پیامک در حوزهی خدمات پزشکی، خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، مکملهای غذایی و دیگر امور پزشکی به استناد بند «ب» مادهی 3 قانون سازمان نظارت پزشکی مصوب 1383 مجلس شورای اسلامی و مادهی 14 آییننامهی مربوطه از سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران میباشند. چنانچه مواردی از عدم رعایت قوانین مستند اعلام گردد، موضوع مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
3- در بسیاری از موارد استفادهکنندهی تلفن همراه از مالک آن متفاوت است و بسیارند اشخاصی که از تلفن همراه استفاده میکنند که به نام ایشان ثبت نگردیده است. به عنوان مثال اکثر والدین تلفن همراهی را که در اختیار فرزند خود قرار میدهند، به نام خود ثبت میکنند. این موضوع هدفگیری درست مشترکین را با دشواریهایی روبهرو میسازد.