بعد از ابهاماتی که درباره تعداد دقیق سیمکارتهای فعال و ثبت شده ایرانسل وجود داشت و پس از شنیدن اخباری مبنی بر ایجاد مزاحمت از طریق سیمکارتهای اعتباری ایرانسل به دلیل نداشتن نام و ثبت نشدنشان، اپراتور دوم تلفن همراه اعلام کرد که کلیه سیمکارتهای اعتباری ایرانسل که تا قبل از تاریخ 29 اسفندماه 1387 خریداری شده و پس از فعالسازی، حداقل به مدت 90 روز متوالی یعنی تا پایان خردادماه 1388 خاموش بوده یا از آنها هیچ استفادهای نشده باشد، درصورت عدم فعالسازی تا پایان تیرماه سال 89 به حال تعلیق دائم درخواهند آمد و در این صورت، مالکیت این سیمکارتها ضمن تعلیق دائم به ایرانسل بازگردانده شده و تعلیق مذکور شامل شماره سیمکارت است.
(ایسنا)، مشترکان باید به منظور فعالسازی پس از روشن کردن گوشی، یک تماس گرفته و یا پیامک ارسال یا دریافت کنند و یا از سرویسهای ارزش افزوده مثل MMS و GPRS استفاده کنند؛ منظور از فعالسازی، روشن کردن و ارسال و یا دریافت تماس، MMS ،SMS و یا استفاده از GPRS است.
مدیر عامل شرکت ایرانسل پیش از این درباره این که برخی سیمکارتهای اعتباری ایرانسل ثبت نشده و ممکن است افرادی از طریق آنها به ایجاد مزاحمت اقدام کنند گفته بود: اگر ثبتنام سیمکارتهای ایرانسلی که فعال میشوند تا 24 ساعت تکمیل نشود، سیمکارت آنها بعد از گذشت این مدت غیرفعال خواهد شد و ثبت نشدن تعدادی از سیمکارتها در گذشته باعث نمیشود افرادی مزاحمت ایجاد کنند و ما نتوانیم با آنها برخورد کنیم.
علیرضا قلمبر دزفولی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا درباره مزاحمتهای تلفنی و اجرای آییننامه مزاحمتهای تلفنی از طریق سیمکارتهای این اپراتور گفته بود: این آییننامه از سوی ایرانسل اجرا میشود و فرم آن نیز از طریق پست در اختیار توزیعکنندگان قرار میگیرد.
به گفته او افزایش میزان مزاحمتهای تلفنی از سیمکارتهای ایرانسل ناشی نیست و این کار از زمان ورود تلفنهای همراه وجود داشته و به فرهنگسازی نیاز دارد. در هر حال مشترکان ایرانسل برای پیگیری و برخورد با مزاحمت احتمالی میتوانند به دفاتر حقوقی ایرانسل مراجعه و فرم مربوطه را تکمیل کنند تا پس از بررسی مطابق آییننامه با مشترک خاطی برخورد شود.
این اظهارات در حالی است که طی هفتههای گذشته جمشید شفیعی - مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی - اعلام کرد که متاسفانه مزاحمتهایی که از طریق تلفنهای همراه ایرانسل انجام میشود قابل پیگیری نیست با این حال سازمان آتش نشانی در این موارد با ارسال پیامک به این خطوط به آنها اخطار میدهد که در صورت تکرار خط آنها قطع میشود.
او همچنین گفته بود که میزان مزاحمتهای تلفنی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش داشته است. این در حالی است که در سال گذشته نزدیک به 80 درصد تماسهای تلفنی با سازمان آتش نشانی تماسهای بیمورد و مزاحمت بوده است.
اما بعد از اعلام این موضوع هر از چند گاهی مواردی در زمینه بروز مزاحمت با سیمکارتهای ثبت نشده، به گوش میرسد و این سوال وجود دارد که آیا در حال حاضر همه سیمکارتهای اعتباری ایرانسل دارای نام و ثبت شده هستند و در غیر اینصورت مطابق اطلاعیه اعلام شده با آنها برخورد شده است؟! یا چه تعدادی نسبت به فعالسازی سیمکارتها اقدام کردهاند؟ و اینکه بعد از آن تاریخ و اطلاعیه صادر شده تا به حال چه تعداد سیمکارت به تعلیق دائم درآمده و یا ضمن تعلیق دائم به ایرانسل بازگردانده شده است؟ اما تا به حال آماری در این زمینه ارائه نشده است.