اما و اگرهای گذر به نسخه‌ی شش پروتکل اینترنتی از زبان وزیر ارتباطات - اخبار - اخبار

اما و اگرهای گذر به نسخه‌ی شش پروتکل اینترنتی از زبان وزیر ارتباطات

دسته : اخبار در تاريخ ۱۳۹۰/۴/۲۷ ۶:۲۴:۱۳ (813 بار خوانده شده)
وزیر ارتباطات تاکید کرد: گذر به IPV6 یکی از ملزومات و مقدمات ایجاد شبکه ملی اطلاعات است زیرا در برنامه پنجم توسعه این تکلیف است که جمهوری اسلامی ایران، شبکه ملی اطلاعات ویژه خود را ایجاد کند و بحث آدرس‌دهی یکی از مهمترین بحث‌های مدیریت شبکه ملی اطلاعات کشور است.

دکتر رضا تقی‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: تصور می‌کنم اگر کار با سرعتی که برنامه‌ریزی شده پیش رود؛ ما از همان ابتدا IP نسخه شش را ملاک کار برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات قرار خواهیم داد و اصلا مراجعه‌ای به IP نسخه چهار نخواهیم داشت.

‌وی گفت: نسخه IPV6 از سال 2000 ایجاد شد و طراحی آن نیزاز همان سال صورت گرفته و بسیاری از کشورها نیز مهاجرت را از همان سال آغاز کردند و تقریبا نسخه چهار از آن‌سال رو به پایان بود.

تقی پور با بیان اینکه فضای آدرس‌دهی نسخه 4 پروتکل اینترنت، دیگر پاسخگوی نیازهای جدید نبود و بر همین اساس موضوع گذر از نسخه 4 به نسخه 6 مطرح شد، ابراز کرد: کشور ما این حرکت را قدری با تأخیر آغاز کرده و در گذشته به صورت جامع طرحی برای گذر برای IPV6 وجود نداشت.

وی ادامه داد: البته امروز ما آدرس‌های نسخه شش را در کشور به صورت فعال داریم ولی این که به صورت جامع یک طرحی برای گذر کامل IP نسخه شش وجود داشته باشد، نداشتیم.

او ادامه داد: طی سال گذشته همکاران بنده در سازمان IT این کار را با همکاری همه دستگاه‌های ذیربط برنامه‌ریزی و طراحی کردند و امیدواریم حداکثر طی دو تا چهار سال آینده بتوانیم به جایی برسیم که دیگر آدرس‌های عددی ورژن 4 اینترنت (IPv4) در کشور، نیاز به آدرس‌دهی و مراجعه نداشته باشند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد:‌ ارزیابی که همکاران در سطح وزارت داشتند نشان می‌دهد این آمادگی به صورت کامل وجود دارد؛ از آنجا که یک طرف قضیه خود کاربران و صاحبان وب سایت‌ها و دستگاه‌های مختلف هستند، زمانی که گذشته برای این است که آن‌ها بتوانند خودشان را با این تغییر تطبیق دهند

او درباره هزینه‌های این کار گفت: بخشی از هزینه‌ها به طراحی مربوط است که طبیعتا در سازمان فن‌آوری اطلاعات انجام می‌شود و سایر هزینه‌ها تقریبا توسط خود کاربران و صاحبان وب سایت‌ها و ارائه‌دهندگان سرویس‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین از آنجا که کار تقریبا یک کار نرم‌افزاری است، هزینه‌بر است ولی بیش‌تر، بحث طراحی، فکر و مدیریت را نیاز دارد که خوشبختانه این اجماع در کشور به وجود آمده است.