خانواده لپتاپهای Pavilion dv6 شرکت HP برای هیچکدام ما ناشناخته نیستند. اما این شرکت بهتازگی سری جدیدی از این لپتاپها را معرفی کرده است که بهنظر میرسد کاملا برای رقابت قدرتمند در بازار پر چالش کامپیوترهای قابل حمل آماده شدهاند
خانواده لپتاپهای Pavilion dv6 شرکت HP برای هیچکدام ما ناشناخته نیستند. اما این شرکت بهتازگی سری جدیدی از این لپتاپها را معرفی کرده است که بهنظر میرسد کاملا برای رقابت قدرتمند در بازار پر چالش کامپیوترهای قابل حمل آماده شدهاند.پیش از هر چیز، سری جدید نشانههای زیادی را از طراحی خانواده Envy شرکت HP از خود نشان میدهند. اما با کمی دقت متوجه میشوید این موضوع سادهترین تغییری است که در سری جدید اعمال شده و این لپتاپها حرفهای بسیار بیشتری برای گفتن دارند.
سری جدید لپتاپهای dv6-6000 از آخرین فناوریها در قطعات سختافزاری بهره میگیرند.به عنوان مهمترین ویژگی، سری جدید به پردازندههای بسیار قدرتمندی مجهز شدهاند که به کاربران امکان میدهند بدون هیچ نگرانی برنامههای مورد نظر خود را روی این لپتاپها اجرا کنند. مدلی که برای بررسی در اختیار ما قرار گرفت، به یک پردازنده AMD Phenom II P960 مجهز بود. این پردازنده، یک تراشه 4 هستهای به شمار میآید که به 512 کیلوبایت کاشه L1 م (128 کیلوبایت برای هر هسته) و 2 مگابایت کاشه L2 م (512 کیلوبایت برای هر هسته) مجهز شده و با فرکانس کلاک 8,1 گیگاهرتز کار میکند. این تراشه در واقع یک پردازنده موبایل Phenom II X4 بهشمار میآید. فرکانس کلاک پایین به این پردازنده امکان میدهد تا مصرف برق کمتری داشته و به این ترتیب به باتری لپتاپ شما امکان دهد تا برای مدت بیشتری به کار خود ادامه دهد. از سوی دیگر، همین ویژگی باعث میشود عملکرد پردازنده در برنامههایی که تنها از یک رشته پردازشی پشتیبانی میکنند، کاهش پیدا کند. بهطور دقیقتر، عملکرد این پردازنده در حالت Single Thread با یک پردازنده Core 2 Duo که با فرکانس 5,1 تا 8,1 گیگاهرتز کار میکند، قابل مقایسه خواهد بود. از سوی دیگر، در شرایطMulti-Thread این پردازنده میتواند عملکردی در سطح پردازندههای سریعCore-i3 یا مدلهای ضعیفتر Core i5 را به نمایش بگذارد.
P960 از یک کنترلر حافظه DDR3 مجتمع برخوردار است که از این نوع حافظه با فرکانسهای کاری تا 1066 مگاهرتز پشتیبانی میکند. لپتاپ مورد آزمایش ما به6 گیگابایت حافظه مجهز شده بود که برای یک کامپیوتر قابل حمل و در میان مدلهای متداول بازار امروز لپتاپ ایران، ظرفیت قابل توجهی بهشمار میآید. در واقع این مقدار حافظه به شما امکان میدهد که کارهای متعددی را بهطور همزمان روی لپتاپ خود انجام داده و هر 4 هسته پردازنده آن را بهکار بگیرید، بدون آنکه نگران کمبود حافظه و مشکلات مربوط به آن باشید. از سوی دیگر، باید توجه داشته باشید که این پیکربندی شما را به استفاده از نسخههای 64 بیتی سیستمهای عامل محدود خواهد کرد، زیرا در غیر اینصورت نمیتوانید از تمام حافظه موجود روی لپتاپ خود بهرهگیری کنید.
ظرفیت بالای dv6-6000 تنها به حافظه آن مربوط نمیشود، بلکه این لپتاپ در عین حال به یک هارد دیسک توشیبای 750 گیگابایتی با سرعت چرخش 5400 دور در دقیقه مجهز شده است. البته بعضی از مدلهای این سری از یک هارد 500 گیگابایتی با سرعت چرخش 7200 دور استفاده میکنند. بنابراین بهخوبی میتوانید ببینید که HP سری جدید لپتاپهای خود را طوری آماده کرده است که به شما نشان دهد هیچ محدودیتی در استفاده از آنها نخواهید داشت و هر کاری که بخواهید میتوانید با این لپتاپها انجام دهید. وقتی از آزادی عمل در اجرای نرمافزارهای مختلف و انجام کارهای گوناگون روی یک سیستم کامپیوتری صحبت میکنیم، مولفه دیگری نیز وجود دارد که از یک نقش کلیدی در این زمینه برخوردار است. این مولفه، چیزی نیست جز موتور گرافیکی یک سیستم. لپتاپ مورد آزمایش ما به یک کارت گرافیکی Radeon HD 6650M با یک گیگابایت حافظه DDR3 اختصاصی مجهز شده است. این پردازنده گرافیکی از آخرین نسل تراشههای گرافیکی AMD به شمار میآید و از DirectX 11 پشتیبانی میکند. 6650M در واقع جایگزین HD 5650 شده است اما در مقایسه با آن دارای نرخ کلاک بالاتر، 80 Shader بیشتر، کدگشای ویدیویی جدید UVD3 و همچنین قابلیت پشتیبانی از فناوری Eyefinity+ است.
این پردازنده گرافیکی عملکردی در سطح HD 5730 از نسل قبلی موتورهای گرافیکی AMD را بهنمایش میگذارد. از سوی دیگر، شما میتوانید عملکرد 6650M را چیزی مابین GT 445M و GT 540M در نظر بگیرید. به این ترتیب میتوان گفت که شما با استفاده از قدرت گرافیکی این پردازنده میتوانید بسیاری از بازیهای مدرن را با تنظیمات نسبتا بالایی اجرا کنید.بهعنوان آخرین در مورد قابلیتهای 6650M بد نیست بدانید که این پردازنده گرافیکی با بهرهگیری از فناوری Eyefinity+ قادر است تا 5 مانیتور را اداره کند. البته برای استفاده از این قابلیت، لپتاپ شما باید به تعداد کافی از درگاههای DisplayPort مجهز شده باشد، اما چنین پیکربندی روی یک لپتاپ توجیه چندانی نخواهد داشت و بعید به نظر میرسد که مورد استفاده قرار گیرد.
حالا که در مورد نمایشگرها صحبت کردیم، اجازه بدهید به این نکته اشاره کنیم که یک صفحه نمایش 6,15 اینچی از سری HP BrightView با نور پشتی LED، پردازنده گرافیکی این لپتاپ را همراهی میکند. همانند اکثر لپتاپهای 15 اینچی موجود در بازار، این مدل نیز تفکیکپذیری 768×1366 پیکسل را در اختیار شما قرار میدهد. همانطور که بارها گفتهایم، استفاده از نور پشتی LED باعث صرفهجویی در مصرف انرژی شده و عمر باتری لپتاپ شما را افزایش میدهد.
خانواده لپتاپهای Pavilion شرکت HP، محصولاتی از این شرکت را در بر میگیرد که برای مقاصد سرگرمی در نظر گرفته شدهاند. از سوی دیگر، همانطور که تا اینجا مشاهده کردید این لپتاپ در حوزه مذکور بههیچوجه کمبودی ندارد. اما برای تکمیل این مجموعه، بد نیست بدانید که سری جدید dv6-6000 از بلندگوهای Beats Audio بهره میگیرد که توسط DR. Dre تولید میشوند. این سیستم صوتی برای بازسازی وفادارانه صدا و موسیقی به همان صورتی که آهنگساز برای ارایه به شنوندگان در نظر داشته، طراحی شده است. از سوی دیگر، این لپتاپ به چهار بلندگو مجهز شده تا بهترین تجربه صوتی ممکن را در اختیار شما قرار دهد. امروزه بسیاری از تولیدکنندگان لپتاپها به استفاده از پیکربندیهای صوتی طراحی شده توسط نامهای معتبر روی آوردهاند و به نظر میرسد که HP نیز با تشخیص نقطه ضعف محصولات خود در این حوزه، تصمیم به برطرف کردن آن گرفته است.
در نهایت، یک وبکم TrueVision HD با میکروفن دیجیتال مجتمع، مجموعه قابلیتهای رسانهای این لپتاپ را تکمیل میکند.در رابطه با صفحهکلید و صفحه لمسی این لپتاپ، حرف زیادی برای گفتن وجود ندارد. dv6-6000 هنوز از یک صفحهکلید chiclet استفاده میکند، با این تفاوت که چیدمان صفحهکلید جدید تغییر کرده تا یک بخش عددی اختصاصی را نیز در بر گیرد. از سوی دیگر، این کلیدها از یک پوشش Duracoat برخوردارند که باعث میشود حروف چاپ شده روی آنها تا 50 درصد نسبت به کلیدهای استاندارد دوام بیشتری داشته باشند.صفحهلمسی لپتاپ نیز از عملکرد چند لمسی (Multi-Touch) پشتیبانی میکند و باز هم عملکردی مشابه مدلهای قبلی را ارایه میکند. البته نباید فراموش کنیم که این لپتاپ به یک اسکنر اثر انگشت نیز مجهز شده است.
در حوزه قابلیتهای ارتباطی، اولین نکته متمایزی که توجه شما را به خود جلب میکند، وجود دو درگاه USB 3.0 روی این لپتاپ است. این دو درگاه به همراه یک خروجی VGA، یک درگاه HDMI، یک درگاه اترنت گیگابیتی و فیشهای صوتی در سمت چپ بدنه قرار دارند. سمت راست بدنه نیز درایو اپتیکال، دو درگاه USB 2.0، محل قفل کنزینگتون و ورودی آداپتور تغذیه را در خود جای داده است. یک کارتخوان چند فرمتی نیز در انتهای سمت چپ قسمت جلوی لپتاپ تعبیه شده است.
درایو اپتیکال این لپتاپ از نوع LightScribe SuperMulti DVD±R/RW با قابلیت پشتیبانی از رسانههای دو لایه است. در حوزه شبکهسازی بیسیم نیز همانند تمام لپتاپهای امروزی، امکان پشتیبانی از 802.11 b/g/n و بلوتوث را در اختیار خواهید داشت.dv6-6000 از یک باتری Li-Ion 6 سلولی استفاده میکند. پس از نصب این باتری، لپتاپ شما وزنی نزدیک به 9,2 کیلوگرم پیدا خواهد کرد. بنابراین بههیچوجه نمیتوان گفت که ما با یک لپتاپ سبک سر و کار داریم. همین موضوع میتواند تا حدود زیادی بر قابلیت جابهجایی و حمل لپتاپ تاثیر بگذارد. در عین حال، سری جدید لپتاپهای dv6 از فناوری CoolSense شرکت HP بهره میگیرند که امکان تنظیم خودکار عملکرد خنککنندگی آنها را بر اساس شرایط کار و اولویتهای کاربر فراهم میکند.
میتوان گفت dv6-6000 از نظر عملکرد و تجربه رسانهای بههیچوجه شما را ناامید نخواهد کرد.در واقع این لپتاپ تقریبا هر چیزی که انتظار داشته باشید را در اختیار شما قرار میدهد و فهرست امکانات آن تعدادی از آخرین فناوریهای روز را در بر میگیرند. با اینحال، وزن بالای این لپتاپ باعث میشود که برای هر کسی مناسب نباشد. شاید اگر dv6 با یک باتری 9 سلولی به این وزن میرسید، توجیه بیشتری برای پذیرش آن وجود داشت. در هر صورت اگر موضوع وزن برای شما مشکلی را ایجاد نمیکند، توصیه ما این است که حتما این لپتاپ را در فهرست گزینههای احتمالی خود قرار دهید، زیرا شانس زیادی برای برنده شدن دارد.
مزایا
پیکربندی سختافزاری بسیار خوب، کیفیت صدای بالا
معایب
وزن بالا
مشخصات فنی
پردازنده: AMD Phenom II P960 1,8 گیگاهرتزی
حافظه: 6 گیگابایت از نوع DDR3
هارد: 750 گیگابایت (5400 دور در دقیقه)
کارت گرافیکی: AMD Mobility Radeon HD 6650M
نمایشگر: 15,6 اینچ با نور پشتی LED
درایو اپتیکال: LightScribe SuperMulti DVD±R/RW
قیمت و گارانتی: پکیج 1: 11350000 ریال و پکیج 2: 12350000 ریال - گارانتی ایران اچپی
منبع: مجله شبکه