وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: در حال حاضر 11 دیتاسنتر استانی در کشور در حال راهاندازی است و برای کاهش مشکل دیتاسنترها، تمامی استانها به دیتاسنتر مجهز خواهند شد و دسترسی از شبکه ملی اطلاعات نیز برای دیتاسنترها فراهم میشود.
ه گزارش ایسنا، رضا تقیپور در مراسم اختتامیه نوزدهمین کنفرانس مهندسی برق ایران در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه همایشهای علمی باید از آیندهنگری برخوردار باشند، اظهار کرد: اساتید و دانشگاهیان کشور در برگزاری همایشهای علمی لازم است که مباحث راهبردی و استراتژیک را در حوزههای مختلف از جمله حوزه فنآوری اطلاعات، داشته باشند.
وی بیان کرد: همچنین در همایشهای علمی لازم است به چرخه تبدیل فنآوری به محصول توجه شده و سازمانهای مردم نهاد نیز برای ایجاد این چرخه در همایشها حضور داشته باشند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه دولت سعی دارد سیاستگذاریهای خود را به سمت خصوصیسازی پیش ببرد، افزود: ما نیازمند فکر و ایده قویتر در حوزه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات هستیم.
وی با بیان اینکه برنامه اصلی این وزارتخانه الکترونیکی کردن خدمات دولت است، گفت: طبق برنامه پنجم توسعه خدمات دولت به دولت، صد درصد الکترونیکی میشود.
تقیپور اضافه کرد: وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، طی سالهای گذشته تلاشهای بسیاری برای الکترونیکی کردن خدمات دولت انجام داده و طبق برنامه پنجم توسعه 70 درصد خدمات دولت به مردم باید الکترونیکی شود و صد درصد خدمات دولت به دولت نیز باید این روند را طی کند.
وی با بیان اینکه دانشمندان و اساتید دانشگاهی با فعالیتهای علمی انجام داده خود در معرض حرکت دانش هستند، بیان کرد: اگر نتوانیم تلاشهای علمی را به فنآوری و فنآوری را به محصول تبدیل کنیم، نمیتوانیم وارد چرخه اقتصادی شویم و جای نگرفتن در چرخه اقتصادی موجب میشود که منابع در حال حاضر کشور پاسخگوی مناسب مردم نباشد.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات با اشاره به نامگذاری سال جهاد اقتصادی، افزود: در صورتی که تلاشهای دولت در راستای برنامههای توسعهای باشد، همافزایی به وجود میآید.
وی با بیان اینکه دولت دهم نقش به سزایی در شکلگیری دولت الکترونیک داشته است، افزود: امروزه بسیاری از کشورهای جهان اقتصاد دانشبنیان را برمبنای ارتباطات و فنآوری اطلاعات و پهنای باند ایجاد کردهاند که طبق برنامه پنجم توسعه کشور نیز ایران باید به این موارد دست یابد.
تقیپور با بیان اینکه در سال 1960، سرمایهگذاری در حوزه IT تنها برروی سیستم بوده است، عنوان کرد: امروز بیشتر کشورها به سمت سرمایهگذاری بر روی محتوا پیش میروند که ایران نیز باید در این راستا قدم بردارد و از طریق نرمافزار و خدمات به ارزش افزوده برسد.
وی بیان کرد: وزارت ارتباطات اهداف کمی بالایی برای رسیدن به توسعه و دولت الکترونیک دارد که از این میان میتوان به شاخصهای آمادگی الکترونیک، پورتهای پرسرعت، خدمات الکترونیکی بین دستگاهی و غیره اشاره کرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه کشور در زمینه ارتباطات صوتی دارای مشکل نیست، افزود: ارتباطات صوتی کشور درباره تلفن ثابت و تلفنهای همراه با مشکل روبرو نیست و تمام نیازهای کشور برآورده شده است.
او با بیان اینکه واگذاری تلفنهای همراه در کشور به روز است، تصریح کرد: بحثهای خدمات ارزش افزوده، پهنای باند و ظرفیت IT کشور طی سه سال گذشته به طور میانگین هر ساله 50 درصد افزایش داشته است.
تقیپور گفت: تا سال 88 هیچگونه ترانزیت پهنای باند در کشور وجود نداشت ولی امروزه به واسطه فعالیتهای انجام گرفته در وزارت ارتباطات، مسیر ترانزیت پهنای باند کشور باز شده است.
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای کشور در زمینه فنآوری اطلاعات تاکید کرد: این وزارتخانه برروی شبکه ملی اطلاعات توجه ویژهای انجام داده و با ظرفیت بالا و پهنای باند زیاد میتواند پاسخگویی همه نیازهای کشور باشد.
وزیر ارتباطات افزود: شبکه ملی اطلاعات زیرساختهای مهمی را در کشور ایجاد میکند که از جمله آن میتوان به توسعه فیبر نوری کشور اشاره کرد.
وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات دارای سرعت هشت مگابیت بر ثانیه و به طور میانگین 4 مگابیت بر ثانیه خواهد بود، گفت: در این شبکه خدمات آموزش از راه دور که نیازمند پهنای باند وسیع است و سرویسدهی به کتابخانههای دیجیتال پیشبینی شده است.
وزیر ارتباطات در پایان تاکید کرد: از دیگر اقدامات وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایجاد سلامت الکترونیک و پروندههای پزشکی الکترونیکی است که از طریق شبکه ملی اطلاعات ایجاد خواهد شد.