آشنایی با مادربردهای مجتمع و غیرمجتمع - فن آوری اطلاعات - اخبار

آشنایی با مادربردهای مجتمع و غیرمجتمع

دسته : فن آوری اطلاعات در تاريخ ۱۳۹۰/۲/۱۸ ۵:۴۱:۵۵ (978 بار خوانده شده)
بردهای مادر که از اصلی‌ترین قطعات رایانه به حساب می‌آیند، در دو نوع غیرمجتمع و مجتمع قابل عرضه‌اند.



(ایسنا)، در ساختار اصلی و یا به عنوانی اسکلت یک رایانه، اجزای سخت‌افزاری متفاوتی وجود دارد که در میان آن‌ها قطعه‌ای به‌نام «برد مادر» وجود دارد که به‌دلیل اتصال ساید قطعات به یکدیگر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در مادربرد (Mother Board) که مهم‌ترین جز یک رایانه به حساب می‌آید، اتصالات متعدی بین سایر قطعات وجود دارد که مسیرهای پشت این برد حاکی از آن است.

برروی برد اصلی تعداد بسیار زیادی تراشه، جایگاه cpu، مدارهای متعدد، اسلات‌های گسترشی، فضای RAM، تجهیزات کارت صدا و ویدئو و هم‌چنین تراشه‌های دیگر وجود دارد.

مادربرد‌ها در دو نوع قابل عرضه بودند که نوع غیرمجتمع آن مربوط به گذشته است، به‌گونه‌ای که در حال حاضر کم‌تر یافت می‌شود و نوع مجتمع که در حال حاضر هم وجود دارد.

در بردهای غیرمجتمع هر قطعه‌ی اصلی در رایانه یک کارت گسترشی است که برروی صفحه اصلی برد قرار می‌گیرد و تمامی اسلات‌ها با اجزای مربوط به آن‌ها پر می‌شود.

اما در بردهای مجتمع تمام اجزایی که باید برروی برد قرار بگیرند و یا می‌توانند برروی کارت‌های گسترشی قرار گیرند، از قبل به صورت تراشه روی برد اصلی قرار گرفته‌اند، ولی باید دانست در این نوع دوم که در حال حاضر هم مرسوم شده‌اند، اگر اختلالی در کار یک بخشی به وجود آید، باید تمام برد را تغییر داد؛ در حالی‌ که در غیرمجتمع‌ها قابلیت تعویض قطعه آسیب دیده وجود دارد.