شاید تاکنون نرمافزارهای بسیاری دیده باشید که در دو نسخه 32 بیتی و 64 بیتی عرضه میشوند اما ندانید که نسخه مناسب سیستم و ویندوز شما کدام است.
در این باره اظهار کرد: تفاوت بین ویندوزهای 32 بیتی و 64 بیتی در این است که ویندوزهای 32 بیتی برای سیستمهای 32 بیتی و ضعیف و ویندوزهای 64 بیتی برای سیستمهای 64 بیتی قوی طراحی شدهاند و برای اینکه بدانیم کدام نسخه برای سیستم ما مناسبتر هست، باید مدل مادربرد و پردازنده خود را بدانیم.
عزتی خاطرنشان کرد: ویندوزهای 32 بیتی مختص پردازندههای پلتفرمهای X86 (مانند پردازندههای Intel و AMD) و ویندوزهای 64 بیتی مختص پلتفرمهای X64 طراحی شدهاند (که معمولا پردازندههای AMD شامل این گروه هستند).
این کارشناس گفت: مشخص است که ویندوزی که روی یک سیستم 32 بیتی نصب میشود، نمیتواند 64 بیتی باشد، ولی ویندوزی که 32 بیتی باشد میتواند روی سیستم 64 بیتی نیز نصب شود، اما کارایی ویندوز 64 بیتی را نخواهد داشت.
وی اظهار کرد: ویندوز XP و Vista در نوع 32 بیتی و 64 بیتی ارائه شدهاند و شما میتوانید ویندوز مختص سیستم خود را نصب کنید ولی اگر میخواهید ویندوز 64 بیتی نصب کنید باید مطمئن باشید که مادربرد و پردازشگر شما 64 بیتی است زیرا اگر این گونه نباشد، بعد از نصب ویندوز با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.
منبع: ایسنا