چگونه یک فایروال مناسب انتخاب کنیم؟ - فن آوری اطلاعات - اخبار

چگونه یک فایروال مناسب انتخاب کنیم؟

دسته : فن آوری اطلاعات در تاريخ ۱۳۸۹/۱۰/۱۱ ۸:۰۹:۱۶ (809 بار خوانده شده)
در یک تعریف معمولی، یک فایروال از شبکه شما در برابر ترافیک ناخواسته و هم‌چنین نفوذ دیگران به رایانه شما حفاظت می‌کند؛ توابع اولیه یک فایروال به این صورت هستند که اجازه می‌دهند ترافیک خوب عبور کند و ترافیک بد را مسدود می‌کنند اما شاید این سوال برای هر کاربر اینترنتی ایجاد شده که چگونه یک فایروال مناسب انتخاب کنیم؟

برای دیدن تصویر اصلی در صفحه جدید کلیک کنید.

سه نوع اصلی فایروال شامل فایروال‌های نرم‌افزاری، مسیریاب‌های سخت‌افزاری و مسیریاب‌های بی‌سیم وجود دارند که شما می‌توانید یکی از آن‌ها را بسته به نیاز خود انتخاب کنید که مسیریاب‌های سخت‌افزاری و مسیریاب‌های بی‌سیم از دسته فایروال‌های سخت‌افزاری محسوب می‌شوند.

برای تصمیم‌گیری درباره اینکه کدام نوع فایروال مناسب کار شماست، بر اساس گزارش مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌یی(ماهر)، باید به سوالاتی پاسخ دهید؛ چه تعداد کامپیوتر از این فایروال استفاده خواهند کرد و شما از چه سیستم عاملی استفاده می‌کنید؟ (انواع ویندوز، Mac یا لینوکس) و بعد از پاسخ دادن به این سوالات می‌توانید در مورد اینکه کدام نوع فایروال را باید انتخاب کنید، تصمیم گیری کنید. انتخاب‌های متعددی در این زمینه وجود دارند که هریک مزایا و معایب خود را داراست.


*فایروال ویندوز (ویستا، ویندوز 7 و ویندوزهای XP SP2 به بعد)

اگر شما از سیستم‌های عامل‌ ویندوز ویستا، ویندوز 7 و یا ویندوزهای XP SP2 به بعد استفاده می‌کنید، یک فایروال درون سیستم عامل شما وجود دارد که به‌طور پیش‌فرض نیز فعال است.

اگر شما از ویندوز XP بدون SP2 یا SP3 استفاده می‌کنید، بهترین کار این است که این بسته نرم‌افزاری را دانلود کنید. در غیر اینصورت باز هم فایروالی درون سیستم عامل شما وجود دارد که بطور پیش فرض فعال نیست و شما باید آن را فعال کنید.

فایروال ویندوز و فایروال ارتباط اینترنتی به‌عنوان بسته‌های مجزا در دسترس نیستند. هم‌چنین این فایروال‌ها برای سایر سیستم‌های عامل (برای مثال Mac یا لینوکس) در دسترس قرار ندارند.


*فایروال‌های نرم‌افزاری

فایروال‌های نرم‌افزاری گزینه مناسبی برای کامپیوترهای منفرد (کامپیوترهایی که درون هیچ شبکه‌ای قرار ندارند و مستقیما به اینترنت متصلند) هستند و به خوبی با سیستم‌های عامل مختلف کار می‌کنند. هم‌چنین برخی اوقات فایروال‌های نرم‌افزاری به صورت یک بسته نرم‌افزاری به همراه آنتی ویروس عرضه می‌شوند.

این فایروال‌ها به سخت‌افزار اضافی احتیاج نداشته و نیاز به کابل کشی اضافی ندارند و گزینه مناسبی برای کامپیوترهای منفرد هستند اما اغلب فایروال‌های نرم‌افزاری نیاز به پرداخت هزینه دارند و برای راه‌اندازی این فایروال‌ها عملیات نصب و پیکربندی باید انجام شود و نوعا برای هر کامپیوتر به یک کپی نیاز است.


*مسیریاب‌های سخت‌افزاری

مسیریاب‌های سخت‌افزاری دارای یک فایروال درونی بوده و گزینه مناسبی برای شبکه‌های خانگی هستند که به اینترنت متصل می‌شوند.

مسیریاب‌های سخت‌افزاری اغلب دارای حداقل چهار پورت هستند که چندین کامپیوتر را به یکدیگر متصل می‌کنند، محافظت فایروال را برای چندین کامپیوتر فراهم می‌آورند اما نیاز به کابل کشی دارند.


*مسیریاب‌های بی‌سیم

اگر قصد دارید که یک شبکه بی‌سیم راه‌اندازی کنید، به یک مسیریاب بی‌سیم نیاز خواهید داشت. این نوع مسیریاب نیز در بسیاری از مواقع دارای یک فایروال درونی است و علاوه بر ایجاد ارتباط بین کامپیوترهای شبکه شما، محافظت از آن‌ها را نیز برعهده می‌گیرد.

مسیریاب‌های بی‌سیم به شما اجازه می‌دهند که کامپیوترها، کامپیوترهای قابل حمل، PDAها و پرینترها را بدون نیاز به کابل کشی به هم متصل کنید.

مسیریاب‌های بی‌سیم برای متصل کردن کامپیوترهای نوت بوک به شبکه و به اینترنت بسیار مناسب هستند و ابزارهای بی‌سیم اطلاعات را با استفاده از سیگنال‌های رادیویی منتشر می‌کنند که می‌توانند توسط فردی در خارج از شبکه شما خوانده شوند اما ممکن است نیاز به پرداخت هزینه اضافی برای برخی تجهیزات باشد و تمامی مسیریاب‌های بی‌سیم مجهز به فایروال درونی نیستند، بنابراین ممکن است نیاز باشد یک فایروال جداگانه نیز تهیه کنید.

منبع: ایسنا