همه کاربران آنلاین برای ورود به سایتهای ایمن و درست تاکنون با پیغامهایی مانند "گواهی نامعتبر" مواجه شدهاند. در برخی از این پیغامها گفته میشود که " سیستم گواهی امنیتی این سایت مشکل دارد". کاربران از مشاهده این پیغامها راضی نیستند.
طبق بررسیهای دانشگاه آمریکایی "کارنگی ملون"(Carnegie Mellon)، کاربران در بیشتر مواقع با نادیده گرفتن این پیامها وارد سایتهای اینترنتی میشوند.
در بررسیهای آزمایشگاهی مشخص شد بین 55 تا 100 درصد کاربرانی که با این پیامهای هشدار دهنده مواجه میشوند، بدون توجه به آن وارد سایتهای اینترنتی میشوند.این تفاوت در تعداد کاربران، به مرورگر اینترنتی مورد استفاده آنها بستگی دارد. زیرا هر یک از مرورگرهای اینترنتی با زبان متفاوتی پیامهای هشداردهنده خود را برای کاربران منتشر میکنند.
جاشوا سانشاین از دانشجویان فارغالتحصیل دانشگاه "کارنگی ملون" که در انجام این بررسیها حضور داشته، گفت: «همه کاربران و کارشناسان بهخوبی میدانند که در این پیغامها مشکل وجود دارد و نمیتوان همه آنها را جدی گرفت. بررسیهای ما نشان داد که این مشکلات گسترده است».
پیامهای ناخواسته هشداردهنده معمولا به دلیل مشکلات فنی برای کاربر نمایان میشود و در برخی مواقع نشان میدهد که سایت اینترنتی از نظر امنیتی مورد قبول نیست. به طور کلی، آدرس اینترنتی سایتهای ایمن با http آغاز میشوند.
کارشناسان این دانشگاه در بخش نخست بررسیهای خود 400 کاربر اینترنتی را مورد مطالعه قرار دادند تا نظر آنها را در مورد پیغامهای امنیتی منتشر شده دریابند. در مرحله دوم، 100 کاربر اینترنتی وارد آزمایشگاه شدند و نحوه گشت و گذارهای اینترنتی آنها مورد مطالعه آزمایشگاهی دقیقتر قرار گرفت.
این کارشناسان دریافتند، کاربران در بیشتر مواقع معنی پیامهای هشدار دهنده امنیتی سایتها را متوجه نمیشوند. برای مثال، بسیاری از کاربران معتقدند زمانی که برای ورود به یک سایت معتبر با پیام هشدار دهنده مواجه میشوند، با بستن آن به راحتی میتوانند وارد سایت شوند و هیچ نگرانی نداشته باشند.
منبع: همکاران سیستم