در صورت شکسته شدن انحصار مخابرات، 10 میلیون پورت پرسرعت خواهیم داشت - اخبار - اخبار

در صورت شکسته شدن انحصار مخابرات، 10 میلیون پورت پرسرعت خواهیم داشت

دسته : اخبار در تاريخ ۱۳۸۹/۸/۳ ۱۰:۵۹:۲۳ (567 بار خوانده شده)
اگر ورود شرکت مخابرات ایران با امکانات انحصاری که در اختیار دارد به بازار اینترنت پرسرعت تحت کنترل درآید و رگولاتوری اشراف کامل به کلیه فعالیت‌های این شرکت داشته باشد، بخش خصوصی می‌تواند در یک بازار رقابتی سالم به 10 میلیون پورت پرسرعتی که در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده است، برسد.


به گزارش ستاد خبری نمایشگاه الکامپ شانزدهم، رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با بیان این مطلب گفت: عمده مشکلات شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی بعد از خصوصی سازی مخابرات بروز کرد. در واقع مخابراتی که قبلا بسترهای لازم را در اختیار شرکت‌های اینترنتی می‌گذاشت، به یکباره به عنوان رقیبی که بسترهای مخابراتی را به طور انحصاری در اختیار دارد، جلوی شرکت‌های اینترنتی ظاهر شد.

محمودرضا خادمی افزود : با ورود مخابرات به عرصه اینترنت پرسرعت با پروانه‌ای بدون محدودیت، انحصار سیم مسی همچنان در اختیار مخابرات باقی مانده است.

وی همچنین از گرانی اینترنت به عنوان مشکل دیگر شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی نام برد و گفت: هم اکنون قیمت خدمات اینترنت در کشور به دلیل انحصار تامین پهنای باند توسط شرکت زیرساخت بین 10 تا صد برابر گران‌تر از سایر کشورهای دنیا است که برای رقابتی شدن بازار این خدمات، باید به متقاضیان تامین کننده پهنای باند از خارج به داخل کشور پروانه فعالیت داده شود.

وی گفت: با صدور پروانه برای فعالیت سه یا چهار شرکت خصوصی، انحصار تامین پهنای باند توسط شرکت زیرساخت شکسته می‌شود و قیمت خدمات اینترنتی خود به خود کاهش پیدا می‌کند.
وی افزود: صدور پروانه تامین پهنای باند از خارج به داخل کشور و مشارکت بخش خصوصی در این امر هیچگونه منافاتی با نظارت کامل دولت بر دروازه‌های بین‌المللی ندارد.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: سازمان نظام صنفی بارها در قالب مذاکرات، سمینارها، مکاتبات، مصاحبه‌ها، ملاقات‌های حضوری و... اعلام کرده است که اگر بخش خصوصی نماینده‌ای در کمیسیون تنظیم مقررات رگولاتوری نداشته باشد مشکلات شرکت‌های اینترنتی کماکان پا برجا خواهد ماند.

خادمی افزود : هر چند در برخی موارد مشکلات شرکت‌های اینترنتی به شورای رقابت ارتباط پیدا می‌کند ولی عمده مسائل آنها به سازمان رگولاتوری مربوط می‌شود زیرا به لحاظ قانونی این سازمان صادر کننده پروانه شرکت‌هاست.

وی در ادامه با بیان این مطلب که اینترنت در کشور بازار رو به رشدی دارد، گفت : با وجودی که بازار اینترنت رشدی روزافزون دارد ولی امکان ارائه خدمات توسط شرکت‌های اینترنتی با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده با مشکلاتی روبروست.

وی افزود: در حال حاضر نیاز به پورت پرسرعت در کشور بیش از 2 میلیون است، در صورتی که تنها 650 هزار پورت پرسرعت در حال بهره‌برداری داریم.

رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران ادامه داد: متاسفانه اکثر کاربران اینترنت کشور از سرویس Dial up استفاده می‌کنند در صورتی که ارائه این سرویس در دیگر کشورهای دنیا منسوخ شده و ضریب نفوذ اینترنت از طریق پورت پرسرعت نسبت به خانوار محاسبه می‌شود.

وی همچنین با بیان این مطلب که نمایشگاه‌های بین المللی مانند الکامپ می‌تواند به توسعه بازار اینترنت کمک کند، گفت : شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی در الکامپ می‌توانند از نزدیک با کاربران خود آشنا شوند و رقابتی سالم را تجربه کنند. بنابراین شایسته است شرکت‌ها از این فرصت بی‌نظیر برای توسعه بازارشان کمال استفاده را ببرند.

به گفته وی، بهره‌گیری از شیوه‌های متنوع تبلیغاتی و نمایشگاهی و نوآوری در خدمات می‌تواند بازاری 200 هزار نفری را در جریان الکامپ در اختیار شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت قرار دهد.

وی افزود: در عین حال نمایش آخرین تکنولوژی در خصوص ارائه اینترنت پرسرعت از دیگر مزایای نمایشگاه الکامپ به شمار می‌رود.

شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ از تاریخ 17 لغایت 20 آبان ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد و سالن 41 این نمایشگاه به شرکت‌های ارایه دهنده خدمات اینترنتی اختصاص یافته است.


منبع: ایتنا