روزنامه فناوران - سیدمحمدمهدی شهیدی - روز گذشته در نخستین نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانهای، دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان، در سخنانی ضمن تشریح اقدامات قضایی در برخورد با «قاچاقچیان بازیهای رایانهای» به کشور، بر نکتهای تاکید کرد که بسیار مهم و قابل تامل است.
حبیبی ضمن بیان ضرورت برخورد با عوامل قاچاق بازیهای رایانهای که از نظر ایشان در جریان یک جنگ نرم علیه جوانان ایرانی از سوی دشمنان طراحی و اجرا میشود، از نبود تعامل مناسب میان دستگاههای فرهنگی از جمله وزارت آموزشوپرورش و صداوسیما با بنیاد بازیهای رایانهای به عنوان متولی بازی در کشور انتقاد کرد.
اکنون دیگر بر همگان روشن است که پیشگیری و مقابله با پدیدههایی که در سطوح فرهنگی جامعه رخ میدهند، پیش و بیش از هر چه نیازمند اقداماتی از جنس همان پدیده است.
بازیهای رایانهای در ایران بازار بسیار پررونقی دارد و هر چند آمار دقیقی از بازیکنان در دست نیست اما با یک بررسی میدانی میتوان دریافت که چندین میلیون نوجوان و جوان ایرانی اوقات قابل توجهی را صرف بازی میکنند.
همچنین در چند سال اخیر به قدر کفایت از ضرورت کار فرهنگی و تولید بازیهایی براساس هویت و ارزشهای ملی و دینی صحبت شده و نهاد بنیاد بازیهای رایانهای نیز بر همین اساس تاسیس شده است.
با این همه، مشاهده میشود اقداماتی که تاکنون در این زمینه صورت گرفته نتوانسته بر جهتگیری بازیکنان ایرانی تاثیر بگذارد.
از سوی دیگر زمینه و بسترهای بالقوه فراوانی در جامعه برای تولید بازیهای رایانهای وجود دارد اما به طور خاص «نبود و کمبود سرمایهگذار» موجب شده تا این ظرفیت بالقوه، عملیاتی نشود.
وزارت آموزش و پرورش و خصوصا صداوسیما، دو نهاد پرمخاطبی هستند که اگر بخشی اندک از بودجه سالیانه خود را صرف سرمایهگذاری در بازیهای رایانهای کرده بودند، امروز دهها بازی پرمخاطب در کشور تولید شده بود.
جا دارد بنیاد ملی بازیهای رایانهای با تهیه گزارشی نیازها و ظرفیتهای نهادهای فرهنگی کشور را به اطلاع مقامات ارشد برساند. این اولین گام برای حفاظت از سرمایههای انسانی کشور است.
منبع: ایتنا