سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی هشدار داد که آدرسهای اینترنت ممکن است تا سال 2011 تمام شده و کاربران جدید از دسترسی به آن محروم شوند مگر این که دولتها سرمایه گذاری در این زمینه را افزایش دهند.
به گزارش سرویس فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس اعلام سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی، نزدیک به 85 درصد از آدرسهای اینترنتی موجود در حال حاضر مورد استفادهاند و باقی آنها احتمالا در عرض سه سال آینده مورد استفاده قرار میگیرند.
رشد سریع اینترنت پرسرعت که کمک کرده است وب به بخش اساسی زندگی اقتصادی و اجتماعی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته تبدیل شود بیش از یک میلیارد کاربر اینترنت جدید را در سال گذشته برای اتصال به اینترنت ترغیب کرد.
آدرسهای موجود برای این رشد مداوم بسیار حیاتی است زیرا تمامی کاربران جدیدی که به اینترنت متصل میشوند به یک آدرس IP (پروتکل اینترنت) نیاز دارند.
سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی، دولتها را به بهکارگیری یک شبکه IP بهروز شده فرا خوانده که تقریبا شمار نامحدودی آدرس IP فراهم میکند و به عرضه اینترنت پرسرعت، تلفنهای همراه متصل به اینترنت و شبکههای حسگر و سرویسهای جدید کمک خواهد کرد.
این سازمان به کشورهایی مانند ژاپن و آمریکا اشاره کرد که پیش از این ارتقاء شبکه IP را آغاز کردهاند. به عنوان نمونه غول مخابراتی ژاپنی NTT از نسخه شش آدرس IP برای اتصال هزاران حسگر زلزله از طریق یک سیستم رایانهیی که هشدارهای خودکار به برنامههای تلویزیونی ارسال و چراغهای ترافیک را قرمز میکند استفاده میکند.
این نوع برنامهها نیازمند میلیونها آدرس IP بوده و نمیتوانند با اینترنت امروزی کار کنند. در این بین دولت آمریکا نیز برای تمامی سازمانهای دولتی ماه ژوئن را به عنوان مهلت برای سازگاری با IPV6 اعلام کرده است.
بنا بر اعلام سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی، دولتها و سازمانها باید آمادهسازی برای انتقال به IPV6 را آغاز کنند.
این سازمان همچنین راهکارهای کوتاه مدت را که در آن برخی از مناطق IPV6 یا تنها نسخه قدیمی IPV4 را بهکار میبرند، منع کرد.