شاید برای والدین این سوال وجود داشته باشد که چگونه میتوان اطلاعات دریافتی از اینترنت را برای کودکان دستهبندی کرد؟
سلم عزتی - کارشناس مهندسی نرمافزار - در گفتوگو با خبرنگار فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: امروزه همه به اهمیت موتورهای جستوجو مانند google، yahoo و... آگاهیم و میدانیم بدون آنها نمیتوانیم به خواستههای مطلوب خود در فضای اینترنتی برسیم.
وی ادامه داد: اما نکتهای که شاید کمتر به آن توجه می شود نوع اطلاعات دریافتی برای گروهای سنی پایین جامعه است مثلا کودکان دبستانی؛ بدیهی است که والدین از این موضوع ناراحتند اما این هم مانند دیگر مشکلات راه حل خاص خود را دارد.
عزتی تصریح کرد: شما میتوانید سایتهایی را که نمیخواهید باز شوند، در لیست سایتهای محدود برای استفاده مرورگر خود بگذارید، برای این کار باید به قسمت InternetOptions در منوی Tools بروید و سپس برروی تب Security بروید و Restrictedsites را انتخاب کنید.
این کارشناس گفت: سپس برروی دکمه sites کلیک کنید و سایتهای مورد نظر را در آنجا حذف یا درج کنید اما این روش کاربردی نیست چون هیچ کس در دنیا تمام سایتها را نمیشناسد و اگر هم بشناسد توان جلوگیری از تمام آنها را ندارد ولی شما میتوانید با در اختیار گذاشتن برخی از موتورهای جستوجوی امن این کار را برعهده نرمافزارهایی که برای این کار ساخته شدهاند بگذارید مانند:
1. Dib Dab Doo and Dilly Too
2. Aga-Kids
3. SquirrelNet
4. Study Search
5. Yahoo Kid
6. KidsClick
7. Ask Kids
8. KidRex
9. Boolify
وی در پایان گفت: اساس کار این موتورهای جستوجو اینگونه است که درخواست را در پایگاه داده خود جستوجو میکنند که دارای امنیت زیادی است. البته همه اینها مخصوص کودکان هستند.
منبع: ایسنا