فارغالتحصیل دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر، موفق به بکارگیری مفهوم گواهینامههای وکالتی برای بهبود عملکرد امضای دیجیتال در دستگاههای سیار شد.
مهندس «محمدحسن صمدانی» پروژهای را در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک به راهنمایی دکتر «مهدی شجری» ارائه کرده است.
امضای دیجیتالی یکی از اساسیترین ابزارهای فراهمسازی امنیت در تجارت الکترونیک بوده و ضامن عدم انکار، تأیید هویت و جامعیت تراکنشهای دیجیتال است و تجارت سیار امروزه به یکی از مهمترین جنبههای تجارت الکترونیک تبدیل شده است.
با توجه به محدودیتهای پردازشی و ارتباطی دستگاههای سیار ارائه راهکارها و پروتکلهای ویژه برای این دستگاهها ضروری به نظر میرسد و یکی از مهمترین نیازمندیهای برنامههای تجارت سیار تولید امضای دیجیتال توسط دستگاههای سیار(موبایل) است.
امضای دیجیتال نیازمند کلید خصوصی است و هر دو جزء سیم کارت و دستگاه سیار قابلیت ذخیره کلید و تولید امضاء را دارند، با این تفاوت که سیم کارت امنیت بسیار بالاتر و دستگاه سیار سرعت بسیار بیشتری دارد.
افزایش امنیت و سرعت و قابلیتهای امضای دیجیتال در دستگاههای سیار و افزایش امنیت و سرعت نسبت به روشهای مبتنی بر دستگاه و مبتنی بر سیم کارت از جمله مزایای این پروژه است.
در جاهایی که به تعداد زیادی امضای دیجیتال با سرعت و امنیت بالا نیاز داشته باشیم و در بانکداری و پرداخت سیار و محیطهای فراگیر از این طرح میتوان استفاده کرد.
در این پروژه سیم کارت در نقش یک مرکز صدور گواهینامه برای دستگاه، گواهینامه وکالتی تولید میکند و قدرت امضای خود را به طور موقت و محدود در اختیار دستگاه قرار میدهد و از این پس دستگاه قادر است بدون خروج کلید خصوصی کاربر از سیم کارت اقدام به تولید امضا کند.
منبع: ایسنا