مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن از طراحی آنتیویروس کرم جاسوس استاکسنت در دو شرکت داخلی خبر داد.
محمود لیایی در گفتوگو با ایسنا، افزود: دو شرکت داخلی آنتیویروس کرم جاسوس استاکسنت را طراحی و تولید کرده و سپس در معرض فروش گذاشتهاند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شرکتهای داخلی از آنتیویروس طراحی شده توسط شرکت زیمنس استفاده میکنند؟ عنوان کرد: استفاده از آنتیویروس زیمنس را توصیه نمیکنیم، زیرا اگر پشت طراحی کرم جاسوس استاکسنت اراده دولتی وجود داشته باشد، ممکن است چنین ارادهای در شرکت زیمنس نیز به شکل دیگری وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شما کشور آلمان را منشا طراحی و تولید کرم جاسوس استاکسنت میدانید؟ گفت: منشا این کرم جاسوس را آلمان نمیدانیم، اما در هر صورت این جاسوسافزار به این منظور نوشته شده تا به اطلاعات صنعتی ایران دست پیدا کند.
لیایی همچنین با تایید خروج اطلاعات صنعتی از کشور توسط کرم جاسوس استاکسنت، بدون اشاره به آمار و ارقام مربوط به اطلاعات صنعتی خارج شده از کشور اظهار کرد: جلسه مربوط به این کرم جاسوس چند روز پیش در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد و قرار نیست راجع به این موضوع مصاحبه کنیم.
مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن همچنین درباره میزان آلودگی رایانههای ایرانی به این کرم جاسوس گفت: پیشبینی شده که60 درصد رایانههای ایرانی به این کرم آلوده شدهاند، اما کارگروه برآوردی در این زمینه اعلام نکرده است.
گفتنی است، چندی پیش معاون وزیر صنایع و معادن آلودگی60 درصد از رایانههای ایرانی به کرم جاسوس استاکس نت را تکذیب کرده بود.
محسن حاتم با اشاره به اینکه هجوم کرم جاسوس استاکس نت به رایانههای ایرانی میتواند دارای دلایل اقتصادی یا سیاسی باشد، گفته بود که آلودگی به این کرم از حدود هشت ماه پیش در ایران آغاز شده و مشخص نیست چرا رسانههای بیگانه هماکنون این موضوع را مطرح میکنند.