نسخه الکترونیکی کتاب "پژوهشنامه نویسهخوان نوری" با هدف اجرای پروژههای زیرساختی تعریف شده در این پژوهشنامه، در وبگاه دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی با آدرس
www.scict.ir عرضه شد.
ا توجه به نگرش و اهداف دبیرخانه به مسائل مطرح در حوزه خط و زبان فارسی در محیط رایانهیی، فراهم آوردن امکان ذخیره و بازیابی اطلاعات به خط و زبان فارسی و بهینهسازی آن از اولویت فراوان برخوردار است.
نویسهخوان نوری (OCR)، به عنوان تنها ابزار بازیابی اطلاعات متنی از تصویر، یکی از مهمترین ابزارهای تبدیل اطلاعات موجود بهصورت قابل استفاده و پردازش در رایانهها و درنتیجه یکی از ارکان مهم تحقق محیط رایانهیی فارسی به شمار میآید.
دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی، بهعنوان اولین گام در تلاشی روشمند برای دستیابی به این ابزار، از جمعی از متخصصان و دستاندرکاران حوزه نویسهخوانی نوری خواست که پس از گردآوری منابع موجود، مباحث مرتبط با این حوزه را از دیدگاههای مختلف فنی، مدیریتی و کاربردی بررسی و تجزیه و تحلیل کنند.
نتیجه کار، پژوهشنامهای است که در آن تعریفی جامع از نویسهخوانی نوری برای زبان فارسی ارائه شده، منابع موجود در این زمینه شناسایی و عملیات لازم برای توسعه آن تبیین شده است.
بررسی وضعیت کنونی نویسهخوانی نوری در جهان و وضعیت کنونی آن در ایران، پیشبینی نیازهای آینده این حوزه، تهیه برخی از زیرساختهای لازم به منظور حمایت از تحقیقات دانشگاهی، تهیه برخی از زیرساختهای لازم به منظور حمایت غیرمستقیم از فعالیت بخش خصوصی، ایجاد سازوکار لازم جهت ارزیابی و کنترل کیفی برنامههای نویسهخوانی نوری، ایجاد انگیزه در بخش خصوصی و دانشگاهی برای رقابت و حضور فعالتر، پوشش دادن به نیازهای علمی کاربران در سطوح مختلف و بررسی جایگاه و نقش منابع در نویسهخوانی نوری و تسهیل حرکت به سمت منابعباز در این حوزه از اهداف اصلی این پژوهشنامه است.
منبع: ایسنا