جدیدترین تهدیدهای رایانه‌ای در هفته گذشته معرفی شدند - امنیت - اخبار

جدیدترین تهدیدهای رایانه‌ای در هفته گذشته معرفی شدند

دسته : امنیت در تاريخ ۱۳۸۷/۲/۲۴ ۴:۵۰:۵۲ (1008 بار خوانده شده)
در کنار کدهای مخربی مانند ‪ Manclick.B‬و ‪ Kukuku.A‬و ‪ Kleste.A‬که به عنوان مهمترین بدافزارهای هفته گذشته معرفی شدند، استفاده ناصحیح از برنامه‌های اشتراک فایل ‪ P2P‬و نیز دانلود کد الحاقی نرم افزار ‪,Firefox‬ مخرب‌ترین تهدیدهای اینترنتی در روزهای اخیر اعلام شده اند.


به گزارش شرکت امنیتی پاندا، نشانه حضور کرم رایانه‌ای ‪ Manclick.B‬باز شدن صفحات اینترنتی متعدد به شکل ناخواسته و کپی شدن این کرم در بسیاری از پوشه‌های سیستم است.

ایجاد ورودی‌هایی در رجیستری ویندوز، ایجاد اختلال و توقف در فعالیت برخی نرم افزارهای کاربردی، غیرفعال شدن ‪ Registry Editor‬و منوی ‪ start‬در سیستم و همچنین جلوگیری از راه اندازی رایانه به شکل امن برخی از عملکردهای دیگر این کرم را تشکیل می‌دهند.

ویروس ‪ Kukuku.A‬که به علت تغییر صفحه خانگی مرورگر و نمایش صفحات متعدد اینترنتی به زیان‌های کشورهای شرق دور به این عنوان خوانده شده، قادر است با اتصال خودکار به وب سایت‌های مخرب، ویروس‌ها و بدافزارهای دیگری را نیز در سیستم وارد و فعال کند.

ویروس جدید و مهم بعدی ‪ Kleste.A‬نام دارد که پس از نفوذ در سیستم به عنوان یک فایل اجرایی ویندوز با نام ‪ net.exe‬شروع به ایجاد کپی‌هایی از خود در درایو حاوی فایل‌های سیستم عامل می‌کند.

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که خطر این ویروس تغییر فایل‌های مهم سیستم و تبدیل آنها به نرم افزارهای مخرب است.

به عنوان مثال فایل ‪ winini.exe‬تحت تاثیر این ویروس، قدرت تخریبی یک تروژان دانلود و فایل سیستمی ‪winsys.sys‬نیز قابلیت‌های ضد امنیتی یک روت کیتن را به دست می‌آورند.

نکته جالب در مورد ‪ Kleste.A‬این است که این ویروس با ایجاد تغییر در فایل های اجرایی ویندوز و اتصال به وب سایت‌های خاص، خود را بطور متوالی به روز می‌کند و در نتیجه با اشکال جدید و قابلیت‌های تازه تخریبی به حیات خود ادامه می‌دهد.

در میان شایع‌ترین تهدیدهای اینترنتی در هفته گذشته می‌توان به دو مورد مهم اشاره کرد.

نخست: استفاده از برنامه‌های اشتراک و تبادل فایل است که اخیرا در معرض حمله یک تروژان سریع الانتشار با نام ‪ WmaDownload.G‬قرار گرفته اند. این کد مخرب اغلب فایل‌های صوتی ‪ mp3‬و نیز فایل‌های ویدیویی ‪ mpg‬را آلوده می کند.

نشانه آغاز فعالیت این کد، دعوت از کاربران اینترنت برای دانلود یک نرم افزار پخش فایل‌های صوتی و تصویری است.

مورد دوم آلودگی یک فایل الحاقی برای نرم افزار مشهور فایرفاکس است که از طریق پایگاه اینترنتی ‪ Mozilla.com‬بسیاری از کاربران اینترنت را با مشکل مواجه کرده است.

هرچند که دانلود این فایل الحاقی به دلایل امنیتی متوقف شده است، اما به کاربران فایرفاکس توصیه می‌شود اگر قبلا این فایل الحاقی را بصورت دستی یا خودکار دریافت کرده اند، با مراجعه به پایگاه ‪www.infecteddornot.com‬ از عدم آلودگی سیستم‌های خود اطمینان حاصل کنند.