شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که در قطار یا اتوبوس کنار کسی نشسته باشید که با صدای بلند مشغول صحبت با تلفن همراهش است؛ با رونمایی فنآوری جدیدی بهنام silent sounds این مشکل به زودی به پایان میرسد.
(ایسنا)،این فنآوری که در نمایشگاه سبیت آلمان رونمایی شده، حرکات لب را بهصدای رایانهیی برای شنوندگان در آن سوی خط تبدیل میکند.
این دستگاه که توسط موسسه فنآوری کارلسروهه (KIT) طراحی شده از الکترومیوگرافی استفاده کرده و حرکات ماهیچه های ریزی را که در هنگام صحبت کردن یک فرد ایجاد میشوند، مونیتور کرده و آنها را به پالسهای الکتریکی تبدیل میکند که میتوانند بدون درآمدن صدایی از دهان فرد به صدا تبدیل شوند.
به گفته یکی از اعضای این موسسه، در حال حاضر از الکترودهایی استفاده شده که به پوست چسبانده میشوند اما در آینده چنین الکترودهایی میتوانند بهعنوان مثال در تلفنهای همراه جای بگیرند.
این فنآوری امکان کاربردهایی متنوعی مانند کمک به افرادی که به دلیل بیماری یا تصادف قدرت تکلم را از دست دادهاند یا گفتن شماره پین با تلفن به یک فرد مورد اعتماد بدون اینکه اطرافیان بتوانند استراق سمع کنند، البته به شرطی که لبخوانی در نزدیکی شخص نباشد، دارد.
همچنین این فنآوری میتواند یک شخص را به یک متکلم کننده به تمامی زبانهای دنیا تبدیل کند زیرا پالسهای الکتریکی جهانی بوده و میتوانند فورا به زبان مورد نظر برگردانده شوند. گویندگان بومی میتوانند جملهای را بدون به زبان آوردن آن ادا کرده و گیرنده جمله ترجمه شده را به زبان خود دریافت میکند.
البته این فنآوری ترجمه برای زبانهایی مانند انگلیسی، فرانسوی و آلمانی کار میکند اما برای زبانهایی مانند چینی که در آن صداهای مختلف معانی مختلفی دارند، مشکل خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، مهندسان این موسسه موفق شدند از این دستگاه تا 99 درصد استفاده موثر داشته باشند و صدای مکانیکی در آن سوی خط تلفن ممکن است از هر صد کلمه یکی را اشتباه بگیرد.