پژوهشگران کشور موفق به تولید نرمافزار مدیریت پهنای باند شبکه شدند که این نرمافزار بدون وابستگی به میزان پهنای باند میتواند نسبت به توزیع پهنای باند در شبکه اینترنت و اینترانت اقدام کند.
حمد پارسا مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: حجم اینترنتی که وارد مجموعهای میشود پهنای باند نامیده میشود و زمانی که پهنای باند وارد مجموعهای میشود باید طی مراحل خاصی آن را در میان بخشهای مختلف توزیع کرد که با استفاده از این نرمافزار میتوان نسبت به توزیع آن اقدام کرد.
وی با تاکید بر اینکه این نرمافزار هوشمند است اظهار داشت: در برخی از ساعات نیاز بخشی از یک مجموعه مانند دانشگاهها بیشتر از سایر بخشها است که این نرمافزار با کنترل هوشمند، بخش بیشتری را به این قسمت اختصاص میدهد.
پارسا به نحوه مدیریت این نرمافزار اشاره کرد و یادآور شد: این نرمافزار دارای یک الگوریتم است که طی سه سال تدوین شد. از طریق این الگوریتم مدیریت شبکه اعمال میشود به این صورت که مدیر شبکه به وسیله control panel مراکز دریافت کننده پهنای باند را تعریف میکند و این سامانه با امکاناتی که در آن نصب شده است میتواند توزیع پهنای باند را اولویتبندی کند، فیلتر کند و به صورت هوشمند میزان پهنای باند را در ساعات مختلف مدیریت کند.
وی با اشاره به ویژگیهای این نرمافزار خاطرنشان کرد: این نرمافزار وابسته به میزان پهنای باند نیست از این رو بدون هیچ محدودیتی با هر میزان پهنای باندی میتواند حتی در سطح بینالمللی مدیریت کند. مجری طرح کنترل از راه دور را از دیگر مزیتهای این نرمافزار نام برد و اضافه کرد: برای کاربردی کردن این نرمافزار نیاز به تغییر در توپولوژی شبکه و یا منطقه نیست ضمن آنکه این نرمافزار بدون ایجاد افت و یا تضعیف شبکه قابل نصب است.
پارسا با تاکید بر اینکه نرمافزارهای تولید شده در این زمینه مربوط به یک شرکت آمریکایی است، گفت: ما موفق به تولید این نرمافزار شدیم که علاوه بر داشتن ویژگیهای نرمافزار آمریکایی، قابلیتهای بیشتری چون نداشتن افت در شبکه به هنگام نصب و وابسته نبودن به میزان پهنای باند را دارد.
وی به کاربردهای این نرمافزار اشاره کرد و افزود: این نرمافزار در دانشگاهها، شرکتهای ISP، بانکها، شبکه زیرساخت کشور و هرجایی که قرار است پهنای باند اینترنت و اینترانت توزیع شود کاربرد دارد.