اپراتورهای برنده مزایده وایمکس تجهیزات خود را نصب کرده و معاونت نظارت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال انجام بررسیهای لازم تجهیزات برای تطابق آنها با استانداردهای لازم برای ارائه سرویسی با کیفیت بهتر است.
محمدرضا فرنقیزاد - مدیرکل روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - در گفتوگو با خبرنگار فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب گفت: نمونه قراردادی ارسالی شرکتهای ارائهدهنده این سرویس با مشترکانشان به ما ارسال شد که به اعتقاد سازمان کاملا یکطرفه بوده و حقوق مشترکان در آن رعایت نشده بود.
او تصریح کرد: بنابراین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات این موارد را دوباره برای انجام اصلاحات لازم و رعایت حقوق مشترکان به شرکتها ارائه داد که تغییرات لازم را در این زمینه انجام دهند.
فرنقیزاد اظهار کرد: بحث بعدی موضوع تعرفهها است که اپراتورهای وایمکس تعرفههای پیشنهادی خود را در این زمینه ارائه دادند اما به اعتقاد ما این تعرفهها بسیار زیاد تعریف شده بود و معتقدیم که باید کمتر شود بنابراین آنها را برای تغییرات و کاهش به اپراتورها بازگرداندیم زیرا باید براساس مدل تجاری آنها و هزینهای که پیشبینی کردند بررسی و ارائه شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اپراتورها تجهیزات خود را نصب کردند و بعضی از آنها تبلیغاتشان را آغاز کردند، برای آنها به صرفهتر است که هرچه زودتر سرویسهای خود را ارائه دهند.
چندی پیش محمود خسروی - رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - به خبرنگار ایسنا گفته بود: اپراتورهای وایمکس تا اواخر آذرماه فرصت دارند سرویسهای خود را واگذار و ارائه کنند که درصورت دیرکرد در ارائه سرویسها توسط اپراتورها علت این موضوع بررسی شده و دلیل آن هرچه باشد در آن زمان، طبق مفاد پروانه با آنها برخورد خواهد شد.
به گفته او البته در بعضی مواقع مشکلاتی که در نصب تجهیزات به وجود میآید و یا مشکلات گمرکی و مسائلی از این قبیل باعث میشود تا اپراتورها نتوانند در زمان و موعد مقرر سرویسهایشان را ارائه کنند که در آن زمان یا فرصت آنها تمدید میشود و یا بر اساس پروانه و در مواردی مشمول پرداخت جریمه میشوند.
به گزارش ایسنا وایمکس (WiMax) که پدیدهای نوین در دنیای ارتباطات، شبکه و اینترنت به شمار میرود، در اصل سیستم ارتباطی و دیجیتالی بیسیم است که بهعنوان پروتکل 802.16 شناخته شده است و جایگزینی مناسب برای شبکههای بیسیم نواحی شهری محسوب میشود و امکان دستیابی به بیسیم باند پهن را فراهم میسازد.
وایمکس در سال 2001 میلادی، با هدف انتقال داده بهصورت بیسیم معرفی شده و فنآوری آن شباهتهای زیادی به وای فای دارد اما هم سرعت انتقال و هم گسترهی آن از وای فای بیشتر است، با این فنآوری سرعت دادهها در شبکههایی مانند وایفای به سادگی پشتیبانی میشود و در مقابل تداخل امواج کاهش مییابد و میتوان این سیستم را برای شبکههای بیسیم دقیقا به طور مشابه با پروتکلهای رایج وایفای مورد استفاده قرار داد.