*مرکز داده ملی پشتیبان اطلاعات حساس* معاون وزیر ارتباطات: باید میزبانی سایت‌ها به مراکز داده داخل کشور منتقل شود - اخبار - اخبار

*مرکز داده ملی پشتیبان اطلاعات حساس* معاون وزیر ارتباطات: باید میزبانی سایت‌ها به مراکز داده داخل کشور منتقل شود

دسته : اخبار در تاريخ ۱۳۸۸/۸/۲۵ ۶:۳۹:۱۳ (828 بار خوانده شده)
بر اساس اسناد بالادستی و همچنین تصمیمات شورای عالی فن‌آوری اطلاعات ایجاد مرکز داده ملی به عهده شرکت ارتباطات زیرساخت و ایجاد مراکز داده استانی نیز بر عهده استانداری است. مرکز داده ملی شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان پشتیبان اطلاعات حساس و حیاتی مراکز داده دستگاه‌های دولتی و ملی و 30 استان کشور عمل می‌کند.



(ایسنا) صمد مومن‌بالله - معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات - که ریاست ستاد برگزاری همایش زیرساخت‌های دولت الکترونیک را برعهده دارد با بیان این مطلب اظهار کرد: شالوده فن‌آوری اطلاعات ایجاد مراکز داده (دیتا سنتر) است.

رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت توضیح داد: از یک سو استخراج، جمع‌آوری، پردازش و تحلیل اطلاعات برای برنامه‌ریزی ملی، از محورهای مورد توجه در ایجاد مراکز داده هستند. از سوی دیگر از آنجا که میزبانی برخی از سایت‌های سازمان‌ها و نهادها در خارج از کشور است، ضرورت جدی ایجاد این مراکز داده در داخل کشور مشاهده می شود، بنابراین باید میزبانی این سایت‌ها به داخل کشور منتقل شود.

به گفته او نکته با اهمیت در ایجاد مرکز داده ملی، غیرانتفاعی بودن آن است، این مرکز با هدف پشتیبانی از اطلاعات حساس ایجاد می‌شود و هدف از ایجاد آن رقابت با فعالان مراکز داده در بخش خصوصی نیست.

مومن‌بالله تاکید کرد: موضوع دیگری که در این همایش مطرح خواهد شد این است که در صورت محدود بودن اطلاعات یک ارگان یا سازمان و با توجه به اهمیت مربوط به مخاطرات امنیتی محتوای اطلاعات و سازه‌ها، در ساخت و نگهداری مراکز داده، باید حجم اطلاعات به میزانی برسد که ایجاد مرکز داده با توجه به هزینه‌بر بودن، اقتصادی باشد.

او ادامه داد: از همین رو تا قبل از این مرحله سازمان‌هایی که چنین شرایطی دارند می‌توانند از امکانات شرکت‌های بخش خصوصی که امکانات و تجربیاتی در زمینه ایجاد مراکز داده و یا پشتیبانی امنیت محتوا دارند استفاده کنند.

بنا بر اعلام یکی از زیرساخت‌های مهم دولت الکترونیک ایجاد مراکز داده در داخل کشور است که موضوع "نخستین همایش زیرساخت های دولت الکترونیک" است که 25 و26 آبان‌ماه سال 88 برگزار می‌شود.

در این همایش به مدیران و مسوولان بلندپایه که دست‌اندرکار اجرای این مراکز خواهند بود، فرصت‌ها، امکانات جانبی، چالش‌ها و مشکلات جانبی مراکز داده توضیح داده می‌شود و از شرکت‌های خصوصی که در زمینه ایجاد این مراکز و پشتیبانی امنیت محتوا تجربه داشته‌اند، دعوت شده‌ تا ضمن تشریح معیارهای ضروری برای ایجاد مراکز داده، امکانات و خدماتی را که تاکنون در این زمینه عرضه کرده‌اند به شرکت کنندگان معرفی کنند.