به اعتقاد مدیر عامل شرکت مخابرات ایران مشکل شرکتهای اینترنتی (ISPها) بعد از خصوصی شدن مخابرات حل شده و از ورشکستگی آنها جلوگیری خواهد شد.
صابر فیضی در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: مخابرات نمیخواهد در لایههای انتهایی وارد شود، بنابراین بعد از خصوصیسازی مخابرات و آغاز فعالیت بخش خصوصی در این زمینه، شرکتهای کوچک اینترنتی هم به نوعی در این چتر خصوصی به نوایی میرسند و در سرویسها با مخابرات شریک میشوند.
وی ادامه داد: مخابرات با اینگونه شرکتها بهصورت مشارکتی کار میکند و درواقع میتوان گفت که سرمایهگذاری سنگین آن را مخابرات انجام میدهد و این به نفع هر دو طرف است.
فیضی گفت: در زمینه ارائه مجوز به ISPها از همان ابتدا مشکلی وجود داشت، زیرا به اعتقاد من ارائه هزار مجوز در این زمینه بسیار زیاد است و از طرفی این مجوز بسیار محدود بوده و این شرکتها حق فعالیت در یک استان و یا فقط یک محله را دارند که این اشتباه است که بنده از همان ابتدا این موضوع را مطرح کردم اما به جایی نرسید و اکنون شاهد این مشکلات هستیم.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران با بیان این که به عنوان مثال در کشور فرانسه حدود سه ISP و در ترکیه تعداد پنج ISP داریم، گفت: سرمایهگذاری بخش مخابرات نمیتواند نقطهای باشد، بلکه شبکهیی است؛ وقتی یک ISP در کل کشور میخواهد کار کند، فعالیتش بر شبکه مخابراتی سوار میشود و این در حالی است که فعالیت و مجوز این شرکتها محدود بود.
به گزارش ایسنا شرکتهای ISP (رسا) در گذشته بهعنوان نخستین شرکتهای ارائه دهنده اینترنت مجوز فعالیت گرفته و اینترنت را به صورت دایلآپ به کاربران ارائه کردند اما اکنون با توجه به رشد و گسترش شاهراههای ارتباطی و دسترسی پرسرعت، ارزان و با کیفیت، هستی و آینده این شرکتهای کوچک به دلایل مختلف زیر سوال رفته است و این موضوع مطرح شده که آیا این شرکتها با حفظ ساختار فعلیشان میتوانند به حیات خویش ادامه دهند؟
برخی فعالان حوزه اینترنت ریشه گرفتاری و ورشکستگی امروز شرکتهای اینتنرتی - ISPها - که از ماههای گذشته آغاز شده را مدیریت غلط و حرکتهای غیرعلمی گذشته مخابرات دانسته و معتقد بوند مساله باید از ریشه حل شود و هر کسی که مجوز فعالیت در این حوزه را دارد باید بتواند در همه عرصهها فعالیت داشته باشد.
رئیس انجمن شرکتهای اینترنتی ایران گفته بود: ما در ایران از ابتدا راه کج رفتیم؛ در اوایل که مجوز ISPها ارائه شد تعاریف متضادی را برای ISPها، ISDPها (شرکتهایی که میتوانند علاوه بر وظیفه اصلی خود و توزیع اینترنت به ISPها به کاربران نهایی نیز خدمات ارایه دهند) و Voip عنوان کردند که فکر میکنم این موضوع به شکست بخش خصوصی در این زمینه منجر شد در حالی که بخش خصوصی جلوتر از دولتها با گذاشتن دیشهای ماهواره اینترنت را در کشور باب کرد.
مسعود ریاضیات ریشه مشکل را در حرکتهای غلط مدیران آن روز مخابرات دانست که این گونه طبقهبندیها را بهوجود آوردند و باعث شد این مشکلات بوجود آید.