آمار بالای قطعی‌ فیبر نوری در کشور - فن آوری اطلاعات - اخبار

آمار بالای قطعی‌ فیبر نوری در کشور

دسته : فن آوری اطلاعات در تاريخ ۱۳۸۸/۷/۲۹ ۷:۴۳:۴۷ (886 بار خوانده شده)
هرسال شاهد آمار بالای قطعی‌های فیبر نوری در اقصی نقاط کشور هستیم که این آمار در مقایسه با کشورهای مشابه بالاست و اجرای دقیق قانون صیانت از شبکه فیبر نوری نقش موثری در کاهش این آمار خواهد داشت؛ به‌ویژه این که عامل اکثر این قطعی‌ها پیمانکاران سازمان‌های دولتی هستند.

حسین معدنی‌پور- مدیر کل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت - در گفت‌و‌گو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره چگونگی تامین ارتباطات شبکه فیبر نوری به هنگام قطعی یک مسیر اظهار کرد: در تجهیزات شبکه فیبر نوری پیش‌بینی شده است که هنگام قطعی یک مسیر، فورا شبکه به صورت هوشمند نزدیک‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر را به‌عنوان مسیر جایگزین انتخاب کرده و ارتباط شبکه از مسیر جدید که به‌عنوان مسیر پشتیبان شناخته می‌شود برقرار شود.

وی ادامه داد: برای همین است که بیش‌تر قطعی‌ها اختلالی در تامین ارتباط هموطنان ایجاد نمی‌کند و آن‌ها متوجه قطعی یک مسیر فیبر نوری نمی‌شوند.

او با بیان این که اداره کل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه دربرگیرنده مراکز کنترل و مدیریت شبکه تخصصی در زمینه ارتباطات انتقال و سوئیچ است که در 24 ساعت شبانه روز بر سیستم‌ها و تجهیزات شبکه‌های انتقال و سوئیچ ارتباطات راه دور و بین‌الملل در سراسر کشور نظارت مستقیم دارد، گفت: ‌این اداره کل علاوه بر کنترل و مدیریت تجهیزات منصوبه در ایستگاه‌ها و مراکز راه دور کشور، نظارت بر تجهیزات فیبر نوری شبکه زیرساخت را در سراسر کشور برعهده دارد.

این کارشناس تصریح کرد: شبکه ملی فیبر نوری که مسیر بین استانی و بین‌الملل فیبر نوری کشور را تشکیل می‌دهد، فیبر نوری تمام استان‌ها را به یکدیگر متصل و سپس به شبکه کشورهای همسایه و بین‌المللی وصل می‌کند.

معدنی‌پور انجام مدیریت‌های پنج‌گانه FCAPS برروی تجهیزات شبکه ارتباطات راه دور و بین‌الملل، پیگیری رفع خرابی از مبادی ذیربط و تامین بخشی از ارتباط در شرایط خاص، کنترل و هماهنگی عملیات‌ نگه‌داری‌ شبکه‌ انتقال، سوئیچ راه دور و بین‌الملل‌ به‌منظور حفظ‌ و برقراری دائمی ‌ارتباطات، کنترل و هماهنگی‌ بین‌ کلیه ‌مراکز نگه‌داری و گروه‌های اعزامی جهت انجام کار برروی سیستم‌های فعال ‌برای حفظ‌ کیفیت‌ مطلوب‌ ارتباطات و کنترل‌ برقراری‌ دائمی‌ ارتباط‌ مدارات و هماهنگی در رسیدگی‌ به ‌نارسایی‌ها و مشکلات‌ فنی‌ شبکه ‌از وظایف این بخش عنوان کرد.

مدیر کل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین ارائه ‌گزارش‌ 24 ساعته‌ از وضعیت شبکه و خرابی‌ها و اقدامات صورت گرفته، انتقال ترافیک و مدیریت پیکربندی جهت سرویس‌ها و ترافیک‌های دایر شده، کنترل و نظارت بر سیستم‌های کلیه ایستگاه‌های کشور و نظارت بر اندازه‌گیری پارامترهای کیفی شبکه به‌صورت متمرکز و منطقه‌یی را از دیگر وظایف این ادراه کل دانست.

وی افزود: کنترل و هماهنگی در تامین ظرفیت بین‌المللی و بین شهری صوت و دیتای کشور نیز از دیگر وظایف اداره کل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت است و ما با ترافیک‌سنجی و براساس درخواست مشتریان شمار کانال‌های بین‌شهری و بین‌الملل را افزایش می‌دهیم البته انجام مذاکرات با کشورهای دیگر برای رفع قطعی فیبر نوری و بازسازی ظرفیت‌ها نیز برعهده این اداره کل است.