جدیدترین نمونه از تلفن همراهی که بر مبنای پیل سوختی متانولی است در نمایشگاه Ceatec ژاپن از سوی KDDI به نمایش گذاشته شد.
(ایسنا)، گوشی تغییریافته توشیبا T002 توسط اپراتور ژاپنی KDDI بهعنوان دستگاه پژوهش و طراحی نمایش داده شده و در آن فنآوری مبتنی بر نمونههای قبلی بهبودهای بیشتری را نشان میدهد اما درباره زمان عرضه شدن تلفن همراه مبتنی بر پیل سوختی متانولی صحبتی به میان نیامده است.
پیل سوختی متانولی از واکنش میان متانول، آب و هوا، برق تولید میکند که تنها حجم کوچکی از بخار آب و دی اکسید کربن تولید میکنند، درنتیجه پیل سوختی متانولی منبع انرژی سبزتری نسبت به باتریهای سنتی شناخته میشود.
در نمونه اولیه این تلفن همراه، قسمت پیل سوختی همچنین دارای یک باتری یون لیتیومی است که لازم است با افزایش تقاضا برای مصرف نیرو از تلفن همراه بین زمانی که مورد استفاده نیست و هنگامی که برای مکالمه یا مرور اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد، برابری کند.
این پیل سوختی برای تامین میزان نیروی مستمر برای باتری کاملا وفق داده شده است و باتری به عنوان یک حایل عمل میکند تا کار کردن روان گوشی را تضمین کند.
در نتیجه این ترکیب، این تلفن در هر بار شارژ متانولی میتواند برای 320 ساعت مورد استفاده قرار بگیرد که سه روز طولانیتر از مدتی است که تلفن تجاری T002 میتواند کار کند.
اما بزرگترین مزیت پیل سوختی متانولی این است که بهجای منتظر ماندن به مدت یک یا دو ساعت برای شارژ مجدد باتری، در ظرف چند ثانیه با متانول پر میشود.
توشیبا برای عرضه شارژر باتری مبتنی بر فنآوری پیل سوختی وعده داده بود اما با گذشت چند ماه هنوز خبری از عرضه محصول تجاری نیست. این شارژر دستگاه قابل حملی خواهد بود که برای شارژ مجدد باتری دستگاههایی مانند تلفن همراه، دستگاه پخش موسیقی و دستگاههای بازی قابل حمل، بهجای اتصال آنها به یک منبع برق مورد استفاده قرار میگیرد.