«شهر مجازی تمدن اسلامی» به منظور به نمایش گذاشتن و اطلاعرسانی در زمینه گنجینه تمدنی عظیم جهان اسلام و همچنین به منظور ارایه خدمات دینی به مسلمانان جهان راهاندازی میشود.
(ایسنا) موسسه پژوهشی سیاستهای فضای مجازی دانشگاه تهران که مجری انجام مطالعات مربوط به راهاندازی این شهر مجازی است، اعلام کرد: «شهر مجازی تمدن اسلامی» پایگاه جهانی امتی خواهد بود که در سراسر جهان پراکندهاند و در فضاهایی متنوع سکنی گزیدهاند و ایجاد چنین فضای پایداری که محدودیتهای مکانی و زمانیِ مسلمانان را در دسترسی به یکدیگر از بین ببرد و چتری برای درکنار هم بودن در اختیار آنان قرار دهد، اهمیت بالایی دارد.
بنا بر اعلام «شهر مجازی تمدن اسلامی» فضایی اینترنتی است که از طریق آن مسلمانان سراسر جهان میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و همچنین از طریق این فضا خدمات دینی گستردهای به آنان ارایه خواهد شد. از جمله این خدمات میتوان به ارایه طیف گستردهای از اطلاعات دینی، ایجاد فضایی برای داد و ستد و تجارت کالا و خدمات و ارایه اطلاعات گسترده مشاورهای در حوزههای دینی و امور عام زندگی اشاره کرد.
در این گزارش آمده است که شهروند شهر مجازی تمدن اسلامی که میتواند هر فرد مسلمان یا علاقهمند به اسلام باشد ممکن است از صبح که از خواب برمیخیزد تا شب مجموعه گستردهای از امور زندگی خود را در شهر مجازی تمدن اسلامی انجام دهد.
مثلا اخبار دینی کشورهای مختلف جهان را بررسی کند، تبریک یا تسلیتی به یک مناسبت دینی برای مسلمانانی که در نقاط مختلف جهان زندگی میکنند ارسال کند، به نرمافزارهای موجود در شهر درخواست محاسبه زکات خود را بدهد و از طریق همین شهر مجازی آن را پرداخت کند، در مسالهای دینی از مجتهد خود استفتا کند و در نهایت آیین زیارت از یک مکان مقدس را به طور مجازی به جا بیاورد.
این پروژه هماکنون در فاز مطالعاتی خود قرار دارد و به همین منظور پرسشنامهای طراحی شده است که به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی برروی اینترنت قرار داده شده است. گروه پژوهشی فعال برروی این پروژه از تمام علاقهمندان به تمدن ایران، تمدن اسلامی و دین مبین اسلام تقاضا کرده است که جهت هرچه علمیتر شدن و کارآمدتر شدن بنیانهای این شهر، با پر کردن پرسشنامهای که در نشانی
http://islamvirtualcity.com قرار داده شده است، در این کار دینی و دانشگاهی سهیم شوند.