حفاظت از فیبر نوری در انتظار قانون - فن آوری اطلاعات - اخبار

حفاظت از فیبر نوری در انتظار قانون

دسته : فن آوری اطلاعات در تاريخ ۱۳۸۸/۱/۱۸ ۴:۵۹:۰۲ (798 بار خوانده شده)
معاون شرکت زیرساخت:
رسیدگی به عوال ایجاد اختلال در فیبر نوری با تصویب قانون سریع‌ و قانونمندتر می‌شود.

لایحه‌ای با عنوان صیانت از حریم فیبر نوری کشور حدود سه سال پیش از سوی دولت به مجلس تقدیم شد تا پس از تبدیل به قانون، حریم خاصی برای این شبکه در نظر گرفته شود و عاملان قطع شبکه، هزینه‌های ارتباط مجدد آن را بپردازند، این لایحه بنا به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به تصویب رسید که کمیسیون صنایع و معادن مجلس لایحه پنج ماده‌ای صیانت از حریم مسیرهای شبکه کابل فیبر نوری شبکه مادر مخابراتی کشور را در سال جاری تصویب کرد.

غلامرضا کشت‌گر ـ معاون طرح و توسعه شرکت ارتباطات زیرساخت - در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره لزوم تصویب این لایحه صیانت از حریم فیبر نوری در مجلس گفت: پیش از این لایحه، فیبر نوری همیشه در معرض خطر قرار داشته و از طرف سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف با تهدید مواجه بود و برخی فعالیت‌های مراکز دولتی مثل وزارت راه به قطعی فیبر نوری و به‌دنبال آن ایجاد مشکلاتی برای مردم منجر شد.

کشت‌گر با تاکید بر اینکه با تصویب این لایحه اهمیت و حریم فیبر نوری حفظ می‌شود اظهار کرد: از این پس هر سازمان یا ارگانی نمی‌تواند بدون کسب اجازه و هماهنگی‌های لازم عملیاتی انجام دهد.

وی با بیان این که حریم فیبر از هر طرف متر است گفت: اگر سازمان یا ارگانی بدون هماهنگی اختلال در فیبر نوری و یا قطعی ایجاد کند، روند رسیدگی به این موضوع سریع‌تر و قانونمندتر می‌شود، البته بیش از این نیز به این گونه موضوعات رسیدگی می‌شود.

گفتنی است این لایحه به مسیر عبور کابل فیبر نوری از اراضی ملی، دولتی، منابع طبیعی، حریم راه‌ها و اراضی بخش خصوصی می‌پردازد، مسیر فیبر نوری اگر در حریم وزارت راه و ترابری یا راه آهن باشد با هماهنگی وزارت‌خانه‌های ارتباطات و راه، کار انجام و شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت ارتباطات موظف خواهند بود که نسبت به پیشگیری، اعلام و نصب علائم هشدار دهنده در مسیر شبکه کابل فیبر نوری شبکه مادر مخابراتی کشور اقدام کنند.

براساس ماده دیگر این لایحه با پیشنهاد مشترک وزارت‌خانه‌های راه و ارتباطات و جهاد کشاورزی آیین‌نامه تصویب می‌شود که نسبت به چگونگی این لایحه اقدام خواهد شد.

اما صمد مومن‌بالله - رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت - سال گذشته در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت مقوله‌ فیبر نوری و حفاظت از آن گفته بود: فیبر نوری باید در سراسر کشور گسترده شود و بهترین مکان برای گسترش آن در کنار جاده‌های کشور است و باید این موضوع جزو برنامه‌های اصلی قرار بگیرد.

وی معتقد بود: حفاظت از حریم فیبر نوری باید به صورت قانون درآورده شود تا افراد و دستگاه‌های مختلف پیش از انجام اقدامات، حریم آن را حفظ کنند و اگر خسارتی زدند، هزینه را جبران کنند، از سویی باید فیبر نوری به عنوان یک سرمایه ملی دیده شود زیرا تمامی ارتباطات داخلی و بخش اعظمی از ارتباطات خارجی کشور را تامین می‌کند.

گفتنی است بروز قطعی‌های ناخواسته شبکه‌ فیبر نوری تاکنون خسارت زیادی به کشور وارد کرده و اختلالاتی در ارتباطات داخلی و بین‌المللی به وجود آورده است؛ در حال حاضر شبکه‌ فیبر نوری کشور اطلاعات بین شهری استان‌ها، اطلاعات سازمان‌ها، شرکت‌ها و ارتباطات نظامی و انتظامی را برقرار می‌کند و از طرفی 95 درصد ارتباطات کشور از طریق فیبر و تنها پنج درصد آن به وسیله سیستم‌های رادیویی انجام می‌شود.